3 Μαΐου 2011

Μακρύγιαλος: Με αυτούς τους δρόμους περιμένετε ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;;;



Η εικόνα μιλάει απο μόνη της.Το πρόβλημα στο δρόμο που γίνεται η λαική  αγορά  δημιουργήθηκε από τα φορτηγά που ξεφωτρώνουν τα εμπορευματά τους. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ  ΑΛΥΤΟ ΚΑΙ  ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.
Ένα τουριστικό θέρετρο που είναι ο Μακρύγιαλος αναρωτιέμαι γιατί να παρουσιάζει τέτοια εικόνα ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ. Ως δημοσιογράφος βρίσκομαι πολλές φορές στη δυσάρεστη θέση να καταγράφω τα προβλήματα και να τα αναδεικνύω. Ασκώ κοινωνικό λειτούργημα. Είμαι η φωνή του απλού πολίτη. Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ. Πολλές φορές έρχεται σε αντιπαραθέσεις με τους Δήμους και πολιτικά πρόσωπα. Αυτή είναι η δουλειά του.
Θυμάστε πρίν απο λίγο καιρό ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού που έβγαινε περίτρανα σε blogs και έλεγε θα θα θα κάνουμε έργα....ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ...Θυμάστε  την απάντηση που έδωσα. Κάντε έργα και πρώτος θα βγώ να τα προβάλω.Και ρωτώ εδώ δεν μπορείτε να λύσετε την απλή καθημερινότητα για ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΜΙΛΑΤΕ; Σήμερα έμαθα ότι όλοι στο Δήμο έτρεχαν πανικόβλητοι να μάθουν για ποιό λόγο και ποιός έβαλε εμένα να γράφω ενάντια στο Δήμο...ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ... Σας πληροφορώ κάνω την δουλειά μου και δεν ανήκω σε κανέναν...ΔΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.νΑφήστε τα κουυτομπολιά και πέστε με τα μούτρα στην δουλειά...Τέλος ενημερώθηκα ότι η λακούβα στη Μεθώνη αποκαταστάθηκε.....Σημαίνει ότι αρχίσατε να ακούτε...ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ.




                                                                                           ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


«Ποδήλατο και Πόλη»



   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Β΄/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 8  601 00 ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ     
 ΤΗΛ. - FAX:  23510-46955    E-mail: grpepi@sch.gr



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
2 - 5 - 2011

 Ημερίδα: 
«Ποδήλατο και Πόλη»

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011,  10.30΄ πμ 
Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ)

Κεντρικός ομιλητής: Θάνος Βλαστός, συγκοινωνιολόγος – 
καθηγητής ΕΜΠ

    Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πιερίας και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο της Κατερίνης οργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ποδήλατο και πόλη», την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 με ώρα έναρξης 10:30,  στο Συνεδριακό Κέντρο  του Δήμου (ΕΚΑΒΗ).

17 ΝΤΑΛΙΚΕΡΗΔΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Φασαρίες απόψε στο κέντρο της Κατερίνης μεταξύ Κατερινιωτών νταλικέρηδων και μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΟΦΑΕ  (ομοσπονδία φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδας ) που κουβαλήθηκαν στην Κατερίνη, για να κλείσουν τα εδώ γραφεία της ομοσπονδίας. Οι Κατερινιώτες δεν δέχτηκαν με τίποτα αυτή την προκλητική απόφαση να κλείσουν τα εδώ γραφεία, κάτι που αποτελεί πλήγμα για τα συμφέροντα τους και αντέδρασαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν αλληλομηνύσεις και να οδηγηθούν οι 14 Κατερινιώτες και τα τρία μέλη του Δ.Σ. της ΟΦΑΕ στο αστυνομικό τμήμα.
 Λίγο αργότερα κατέφθασαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών και υπήρξε συμβιβασμός με την απόσυρση των μηνύσεων και έτσι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

lefteria

Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "ΜΑΤΙ" ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΦΥΓΕ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ... ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ...



Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 84 ετών ο καλύτερος άνθρωπος της Ελλάδας, ο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


O Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου πραγματοποιεί στις 8 του Μάη 2011 επίσκεψη στο νησάκι Τρίκερι του Παγασητικού για να συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο Τρίκερι, την περίοδο του Εμφυλίου (1948-1952), εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και μαρτύρησαν χιλιάδες γυναίκες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δ.Σ.Ε., αλλά και ολόκληρες οικογένειες αγωνιστών. Έζησαν εκεί εξόριστες σε άθλιες συνθήκες γυναίκες και παιδιά, πολλές μωρομάνες με τα παιδιά τους στην αγκαλιά και έγκυες που γέννησαν εκεί στον τόπο της εξορίας τα παιδιά τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της μέρας της αντιφασιστικής νίκης των λαών και της παγκόσμιας μέρας της μητέρας.


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

  • Ξενάγηση στο χώρο εξορίας, αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας και κατάθεση στεφανιού ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στις, περίπου, πέντε χιλιάδες γυναίκες που κρατήθηκαν σ εκείνο το κολαστήριο της μεταβαρκιζιανής βαρβαρότητας. Κι αυτό γιατί αρνήθηκαν να προδώσουν τα ιδανικά τους και να αποκηρύξουν τα πιστεύω τους, όπως ζητούσαν οι δεσμοφύλακες τους, υποβάλλοντάς τες σε φρικτά βασανιστήρια.

  • Εκδήλωση στην παραλία με ομιλίες, μαρτυρίες, αναφορές και απονομή τιμητικών πλακετών σ όσες  γυναίκες, που ήταν εξόριστες, ζουν ακόμα.