11 Ιουλίου 2012

Δωρεάν Καρπούζια και Ροδάκινα στη Λάρισα την Πέμπτη


Καρπούζια και ροδάκινα θα μοιράσουν σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας. Τα φρούτα είναι προσφορά των μελών του νεοσύστατου αγροτικού συνεταιρισμού «Παραγωγοί Αργυροπουλίου»,  οι οποίοι θέλουν να δείξουν ότι είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην κρίση και θέλουν να ανακουφίσουν – έστω και για μια μέρα – τους συμπολίτες τους που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα αυτή την περίοδο.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ


ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 1994.ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΩΡΕΣ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ

' Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2012'' στον Κολινδρό

Φέτος είναι ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κολινδρού ''Νικόλαος Λούσης'' καθώς ολοκληρώνονται 20 χρόνια Πολιτιστικής Δραστηριότητας. (1992-2012).                   
20 χρόνια Καλλιτεχνικής Προσφοράς και δημιουργικής Έκφρασης.

Ημέρα σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος από το ΚΕΚ ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Το ΚΕΚ ΚΕΠΑ ΠΙΕΡΙΑΣ διοργανώνει την Τρίτη 17  Ιουλίου 2012,  στα πλαίσια υποστήριξης ανέργων, την «Ημέρα σύνταξης Βιογραφικού Σημειώματος και Συνοδευτικής Επιστολής».
Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία στους ενδιαφερόμενους,  από εξειδικευμένα στελέχη,  ώστε να συντάξουν σωστά το βιογραφικό τους σημείωμα καθώς και την συνοδευτική επιστολή στα πλαίσια αναζήτησης εργασίας.

Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου - Γιορτές Ολύμπου 2012


Η Ορχήστρα Νέων Δίου το βράδυ του Σαββάτου στη ΝΕΤ !




Το Σάββατο 14/7 στις 22:00 θα προβληθεί η εκπομπή ''ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ'' η οποία θα είναι αφιερωμένη στην Ορχήστρα Νέων Δίου στη ΝΕΤ.


Στα γυρίσματα της εκπομπής "Στην Υγειά μας" συμμετείχε η Ορχήστρα Νέων και η χορωδία Δίου. Συγκεκριμένα μετέβη την Παρασκευή 1 Ιουνίου στην Αθήνα για να πάρει μέρος στα γυρίσματα της γνωστής εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου "Στην Υγειά μας" η οποία κράτα χιλιάδες Έλληνες συντροφιά τα Σαββατόβραδα.

Κατερίνη: "Συνεχίζεται ο πόλεμος για το νερό με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής"


του Αντώνη Μάντζιου
                                                               δημοτικού συμβούλου Κατερίνης
       Η  έλλειψη νερού το καλοκαίρι στον Τρίλοφο αλλά και σε άλλα χωριά που υδροδοτούνται από τον σύνδεσμο είναι μια παλιά αμαρτία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και ουσιαστικά οφείλεται στον πόλεμο του νερού.  Από ένα διάτρητο δίκτυο γίνεται κλοπή του νερού για το πότισμα των χωραφιών και έτσι στερούνται πόσιμο νερό τα χωριά.

Κλιματιζόμενοι χώροι για του πολίτες, σε Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνα


Σύμφωνα με έγγραφες οδηγίες που απέστειλε η αυτοτελής διεύθυνση πολιτικής προστασίας τής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για «ετοιμότητα λόγω πρόγνωσης υψηλών θερμοκρασιών», ο δήμος Δίου-Ολύμπου ανακοινώνει στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες τής περιοχής 

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ



Τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής και της Σιθωνίας πρόκειται να εκτεθούν στην Κεντρική προβλήτα  (παραλιακό πεζόδρομο) του Ν. Μαρμαρά τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 και ώρες από 18.00 – 00:00 με στόχο να παρουσιαστούν και να γίνουν γνωστά κυρίως στους πολυπληθείς επισκέπτες της περιοχής μας.

Λιτόχωρο: Έκθεση για τα 100 χρόνια ελεύθερης Μακεδονίας


Στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας (1912 – 2012), το ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου οργανώνει έκθεση ιστορικής μνήμης σε συνεργασία με το πολεμικό μουσείο Θεσσαλονίκης, το ναυτικό μουσείο Ελλάδος και το μουσείο μακεδονικού αγώνα Θεσσαλονίκης.

Μουσική βραδιά φιλαρμονικής Λιτοχώρου «Οδυσσέας Σβάρνας»




Επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων προσφοράς (1982 – 2012) στην πολιτιστική ιστορία τού τόπου διοργανώνει ο σύλλογος φίλων φιλαρμονικής Λιτοχώρου «Οδυσσέας Σβάρνας», το Σάββατο 14/7 στις 9.15 το βράδυ, στο Λιτόχωρο, στο θεατράκι τού πάρκου.

Η κωμωδία ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ Στην Κατερίνη


300 παραστάσεις μετά, και σε ένα διάστημα που η φράση  Δεν Ακούω Δεν Βλέπω Δεν Μιλάω μοιάζει να παίρνει ιδιαίτερο νόημα, ο κουφός, ο τυφλός και ο μουγγός της ιστορίας μας –μαζί με την καλή νεράιδα της ζωής τους- για δυο μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης.

ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Οι επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης συνεχίζονται και στις μικρότερες κατηγορίες σε Πανελλήνιο Επίπεδο, αφού στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης για αθλητές 12-14 ετών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Ιουλίου στην Κέρκυρα  κατέκτησε δύο μετάλλια.