19 Οκτωβρίου 2014

Στήθηκε το πρώτο σπιτάκι του Χριστογεννιάτικου χωριού στην Κατερίνη

του Θέμη Κωτούλα
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από τους εθελοντές της πόλης μας για την προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που θα στηθεί στην αυλή του Καπνικού Σταθμού
Κατερίνης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας.
Ήδη έχει πάρει τη θέση του το πρώτο ξύλινο σπιτάκι και αναμένεται να κατασκευαστούν άλλα 11 που θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης και αχρήματης εορταστικής δομής στην πόλη μας, ίσως και της μοναδικής καθώς τα τελευταία χρόνια από την πόλη απουσιάζουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το Δήμο Κατερίνης.
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας θα έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς οι επισκέπτες του θα πρέπει να προσφέρουν αντί εισιτηρίου δύο κιλά τρόφιμα ανά άτομο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και όλες οι δράσεις μέσα στο χωριό θα είναι δωρεάν.
Στο χωριό θα λειτουργήσουν περίπτερα που θα αφορούν κυρίως τα παιδιά, όπου θα μπορούν να δουν παραδοσιακά πως ψήνονται τα κάστανα, να γευτούν το παραδοσιακό καραμελωμένο φιρίκι και θα συναντήσουν κάθετί αφορά στην εορτή των Χριστουγέννων, όπως τους καλικάντζαρους, τον Άη Βασίλη, τη φάτνη, ενώ θα λειτουργήσει και εργαστήριο κατασκευής σκιάχτρων. Επίσης, για τους μεγάλους θα υπάρχουν περίπτερα όπου θα μπορούν να γευτούν νηστήσιμα εδέσματα.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας Ηλίας Τσολακίδης είναι ένα περίπλοκο αλλά πολύ σοβαρό εγχείρημα, που όμως αξίζει τον κόπο για την πόλη μας να έχει μια τέτοια δομή που να μπορεί να προσφέρει όλα αυτά κατά τη διάρκεια των εορτών.
Στη συντονιστική επιτροπή έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 35 άτομα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χρειάζονται περισσότεροι από 300 εθελοντές για να μπορέσει να λειτουργήσει το χωριό, που αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !