25 Νοεμβρίου 2014

Φωτορεπορτάζ από την εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης στην Κατερίνη


Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης για τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης, Πολιούχου της πόλεως.




Στον Όρθρο  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος προέστη και της Θ. Λειτουργίας, συλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο επίκαιρο ευαγγελικό ανάγνωσμα της αιμορροούσες . Τόνισε μάλιστα την σημασία αυτής της ευαγγελικής περικοπής  στην εποχή μας. Εν συνεχεία μίλησε για τον βίο της εορτάζουσας Πολιούχου της Κατερίνης τονίζοντας ότι όσο πάνσοφη και υλικά έμορφη κι αν ήταν απαρνήθηκε όλα τα γήινα και έφτασε διπλά στον Χριστό και τον άγγιξε ως άλλη αιμορροούσα. 
Η  προσέλευση των πιστών ήταν αθρόα, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάληευλάβεια και τιμή που αποδίδουν στην Πολιούχο Αγία. Στην Θεία Λειτουργιά παρέστησαν οι τοπικές Αρχές.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν με το μετάλλιο της Αγίας Αικατερίνης οι αθλητές: Κατερίνα Νικολαΐδου, 1η παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Θωμάς Καραμήτρος και Νικόλαος Κακούρης, χρυσοί βαλκανιονίκες κωπηλασίας. Επίσης, τιμήθηκαν ο προπονητής τους Γιώργος Μπικογιάννης και ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιστορικής Εικόνας της Παναγίας Πέτρας, του χαριτόβρυτου Λειψάνου και της ι. Εικόνας της Αγίας Αικατερίνης στις κεντρικές οδούς της πόλεως, που περιλάμβανε δέηση μπροστά στο Δημαρχείο.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν τις προσεχείς ημέρες.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !