17 Σεπτεμβρίου 2014

Λάρισα: Πρότυπο κέντρο πολιτισμού ο Μύλος του Παππά


Το σχέδιο της νέας Δημοτικής αρχής και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών, να καταστεί ο Μύλος του Παππά, σε πρότυπο  κέντρο πολιτισμού της ανάπτυξης, παρουσίασε ο αντιδήμαρχος κ. Πάνος Σάπκας σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο χώρο του Μύλου. Μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δημιουργικές

Δρομολόγια πλοίων από Ραφήνα 18/9-24/9

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η
ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ANAΛOΓA ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΘΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ Η΄ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ: 22943/21200 ///

Κατερίνη: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.590 προϊόντα παραεμπορίου

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατόπιν διαταγής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη

Αναγκαιότητα η άμεση παρέμβαση και η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην Δυτική Θεσσαλονίκη

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Α' Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης και κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στην Δυτική Θεσσαλονίκη, μετά από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 48χρονου άνδρα στην αγροτική περιοχή της Λητής και την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε δρόμους, σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Κατάσχεση αλιευμάτων στη Ν. Μηχανιώνα

Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν δύο (102) κιλά αλιευμάτων του

Εβδομάδα Έξυπνης Κινητικότητας Θεσσαλονίκης

Στην «Εβδομάδα Έξυπνης Κινητικότητας Θεσσαλονίκης» (22-26 Σεπτεμβρίου 2014), με θέμα «Το μέλλον των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών», συμμετέχει φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως συνδιοργανωτής μαζί με το

Δωρεά Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για αναβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού σε όλη τη χώρα, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποίησε δωρεά για την ανακαίνιση

Εξαφανίστηκε η 76χρονη της φωτογραφίας από τη Νάουσα


Εναντίον της Μελέτης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 ο «Δρόμος Ανατροπής»

Τη διαφωνία επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 ως λογική απόρροια της απόρριψης, εκ μέρους του «Δρόμου Ανατροπής», του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας, εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης Ηρώ Διώτη, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Άτοκα Δάνεια μέσω Βουλής....για Κουκοδήμο, Άννα Μάνη, Χριστογιάννη, Αμοιρίδη και Μίχου !

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα αιτήματα βουλευτών και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» της Βουλής. Περισσότεροι από 100 έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 και σε ορισμένες περιπτώσεις ως 15.000 ευρώ που τα εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών και μάλιστα… άτοκα!

Ημερίδα για την ψηφιακή προβολή του Ολύμπου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Ανάδοχο του έργου, σας προσκαλεί στην ημερίδα ενημέρωσης, που διοργανώνει την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 18:00 στην Αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» - Ελασσόνα, με θέμα :

Διακοπή νερού την Παρασκευή το πρωί στην Κατερίνη

«Η Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης ανακοινώνει ότι, στις 19 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή , κατά τις ώρες 8.00 π.μ. έως 11.00 π.μ., θα υπάρχει διακοπή νερού σε όλο το μήκος της οδού 25ης Μαρτίου και των παράπλευρων οδών , λόγω της αποκατάστασης βλάβης ύδρευσης επί της οδού 25ης Μαρτίου 5-7 και επισκευής κεντρικής βάνας ύδρευσης στο ύψος του Κτηνιατρείου».        

Ποια πιστεύετε πως είναι η καλύτερη εφημερίδα της Πιερίας ;

Αρχιερατικός Εσπερινός στο παιδικό Χωριό Φιλύρου

Κοντά στα παιδιά, τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο βρέθηκε χτες το απόγευμα ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Ο δήμαρχος παρακολούθησε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό των πολιούχων Αγίων του

"Πέρασε καιρός φίλε Αγανακτισμένε που δεν έχω νέα σου"

Τα μέσα ενημέρωσης ήταν αυτά που σε έβγαλαν στον δρόμο Φίλε αγανακτισμένε, όταν το σύστημα κινδύνευε. 
Τότε δήθεν έφταιγε το μνημόνιο. 
Τα ίδια μέσα σε ξανακάθισαν στον καναπέ μετά την ανατροπή Παπανδρέου, και, τα ίδια μέσα είναι αυτά που

Μ. Χαρακόπουλος: "Δυστυχώς αρνητές της Γενοκτονίας και εντός της βουλής"

Την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από την κεντρική εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Αθήνα που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, καυτηρίασε από το βήμα της

Έρχεται Ισχυρός-Φονικός Σεισμός στη Νότια Ελλάδα ;

Ο άνθρωπος που, όπως λέει, από μικρή ηλικία προαισθάνεται την έλευση μεγάλων σεισμών. Ίσως να είναι ο μοναδικός Έλληνας, πάντως δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει αυτό το χάρισμα.

Η Δ.Χαραλαμπίδου στη συγκέντρωση των εργαζομένων στην Χαλυβουργία

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων του Χαλυβουργείου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου  έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης παρευρέθηκε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Δωρεάν περίθαλψη σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ



Οι βουλευτές ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και Γιώργος Κυρίτσης κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με το θέμα της δωρεάν περίθαλψης των οφειλετών του ΟΑΕΕ. Οι βουλευτές επισημαίνουνότι παρά το γεγονός ότι ο ν.4254/2014, ο οποίος προβλέπει

Ελασσόνα: Στο πλευρό της νέας δημοτικής αρχής ο Εμπορικός Σύλλογος

Επιστολή στον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας, την οποία υπογράφει για λογαριασμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Δημήτρης Οικονόμου, με την οποία του εκφράζει την απόφασή του να στηρίξει το έργο της νέας δημοτικής αρχής και να συνεργαστεί μαζί του προς όφελος των πολιτών του Δήμου.

Οι εκπομπές της ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Οι Νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κατερίνης


Τους νέους Αντιδημάρχους όρισε σήμερα ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ ακολούθησε παρουσία του Δημάρχου, η παράδοση - παραλαβή των αρμοδιοτήτων, από τους παλιούς στους νέους αντιδημάρχους. Επίσης, ορίστηκαν και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης.

122 Προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα



Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του κλάδου κύριου προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που προκηρύχθηκε στις 4/7/2014, όπως προβλέπεται από το ΑΣΕΠ.

Κοζάνη: Προκήρυξη νέων προγραμμάτων δια βίου μάθησης

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Κοζάνης και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Ποδηλατικής Από-Δρασης (17-21 Σεπτεμβρίου)


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (EuropeanMobilityWeek), από το 2002, έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο το διάστημα από 16 ως 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των

Εγκαινιάζεται το νηπιαγωγείο Καλυβών Πολυγύρου

Τα εγκαίνια του 2θέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου Καλυβών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, στις 10.00 π.μ. από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο.
Το νέο κτίριο, που κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της προκατασκευής, παρέχει στα παιδιά προσχολικής αγωγής της Γερακινής και των Καλυβών, ένα ασφαλές αλλά και άνετο περιβάλλον μάθησης.

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2014»

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης του «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2014», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου -Θέματα

«Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου»

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 17.09.2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 μ.μ, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Τρία ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

Μεταξύ των κολοσσών της εκπαίδευσηςφιγουράρουν τρία ελληνικά πανεπιστήμια, παρά τις δυσκολίες χρηματοδότησης, στελέχωσης και οργάνωσης που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με τονΔιεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της Qs για το ακαδημαϊκό έτος 14-15.

Σκύλος επιτέθηκε σε Λιμενικούς στον Βόλο

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου που εκτελούσαν προγραμματισμένη περιπολία στην παραλιακή οδό περιοχής “ΜΑΜΙΔΑΚΙ” Μαγνησίας, διαπίστωσαν την ύπαρξη μεγαλόσωμου σκύλου ο οποίος επιτίθετο σε αδέσποτα σκυλιά της περιοχής, με αποτέλεσμα την αναστάτωση των περιοίκων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΛΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Το 2011 πραγματοποιήθηκε πρόσκληση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.) για τη συγκρότηση μητρώου εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη συγγραφή νέων Προγραμμάτων Σπουδών για όλα τα γνωστικά αντικείμενα της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Δημοτικό και Γυμνάσιο), στο πλαίσιο του έργου ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, αφού προηγουμένως είχαν καθοριστεί τα αντικείμενα αυτά με επιστημονικά και εκπαιδευτικά κριτήρια.

Ξεκινάει η λειτουργία Αποκεντρωμένου Γραφείου Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στα Γιαννιτσά

Ξεκινάει τη λειτουργία του, το Αποκεντρωμένο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων  ΕΟΠΥΥ στην πόλη των Γιαννιτσών, μετά την υπογραφή της  υπ. αριθμ.  32891/17-09-2014 απόφασης από τον  Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Διοργάνωση σεμιναρίων υγιεινής και ασφάλειας από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής «ΕΠ.ΑΝ.Ε.Χ.» πραγματοποιεί σεμινάρια ΕΦΕΤ για «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» (10 ώρες εκπαίδευσης, κόστους 80,00€). Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν

Η ΔΕΗ επιστρέφει χρήματα σε κατοίκους της Ρητίνης, της Βρίας, της Ημαθίας και της Πέλλας

Άμεσα, υπογράφεται η επαναδιατύπωση της απόφασης ΥΑΠΕ/Φ1/οικ29287 (ΦΕΚ Β’/3005/2011), που είχε υπογράψει ως υφυπουργός ο Γιάννης Μανιάτης, της σχετικής με την παροχή κινήτρων στους οικιακούς καταναλωτές στις περιοχές όπου εγκαθίστανται ΑΠΕ.

Ερώτηση Νίκου Ανδρουλάκη προς την Κομισιόν για τις επιπτώσεις στα Ελληνικά γεωργικά προϊόντα

Θέμα: Επιπτώσεις στα Ελληνικά γεωργικά προϊόντα λόγω της απαγόρευσης που επέβαλε η Ρωσία όσον αφορά το εμπόριο γεωργικών προϊόντων και τροφίμων από την ΕΕ.
Έχοντας υπόψη πως:

Προσλήψεις 5 Καθαριστριών στην Αριδαία



                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ 5 ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ για το σχολικό έτος 2014-2015.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Αλμωπίας, έχοντας υπόψη του :

Φτωχά τα αποτελέσματα των ελέγχων της φοροδιαφυγής

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού ΔΗΜΑΡ Α' Θεσσαλονίκης Ασημίνας Ξηροτύρη–Αικατερινάρη, με την οποία έθεσε εκ νέου το θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής και ιδιαίτερα του ελέγχου και της φορολόγησης των διαφόρων λιστών και των εμβασμάτων του εξωτερικού της περιόδου 2009-2012, καθώς και των αποτελεσμάτων που έχουν προκύψει έως σήμερα από αυτούς.

Στα αζήτητα τα ροδάκινα Βελβεντού μετά το εμπάργκο από τη Ρωσία



 Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που συνεδρίασε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, συζητήθηκε το πρόβλημα που προέκυψε από την κρίση στις εμπορικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας και συγκεκριμένα μετά την επιβολή εμπάργκο από τη Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα.

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου για τον καταρροϊκό πυρετό

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.   Γεώργιο Καρασμάνη

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ –ΜΕΤΡΑ

Κύριε Υπουργέ,

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το «αυγό του φιδιού» συνεχίζει να επωάζεται. Το πιστοποιεί η ανάκαμψη των  ναζιστικών «ταγμάτων εφόδου» που επαναλαμβάνουν τις  επιθέσεις τους

Αιτήσεις για καυσόξυλα στον Δήμο Πολυγύρου

Ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις των κατοίκων Πολυγύρου για τα καυσόξυλα έτους 2014 θα γίνονται στο Δημαρχείο από την Πέμπτη 18/9/2014 έως και την Τετάρτη 15/10/2014.

Τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης 17/9



Πολίχνη: Έξι συλλήψεις για παράνομο καζίνο

Αιφνιδιαστικός αστυνομικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε χθες (16-09-2014), πρωινές ώρες, στη περιοχή της Πολίχνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολίχνης - Ευκαρπίας, είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη έξι (6) ατόμων, για παράνομη διενέργεια τυχερού παιγνίου.

Συνελήφθη 67χρονος Αρχαιοκάπηλος στη Νέα Μηχανιώνα


Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 16-09-2014, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου

Δρομολόγια ΚΤΕΛ Πιερίας: Κατερίνη- Αλεξάνδρεια και Κατερίνη-Ελασσόνα



Κατερίνη > Αλεξάνδρεια


Ώρες Αναχώρησης από Κατερίνη προς Αλεξάνδρεια