29 Οκτωβρίου 2017

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΕΟ Σταυρούπολης 47-26



Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 47-26 της Σταυρούπολης, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Φωτογραφίες από την Τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κατερίνη


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΦΙΛΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ BAMBINI



Με ολομέλεια των τμημάτων Bambini με πάνω από 35 μικρούς λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές, με τους προπονητές των αντίστοιχων τμημάτων Τσαγκαλίδη Νίκο και Κουνατίδη Ιορδάνη, τους εφόρους, και πλήθος γονέων και φίλων πραγματοποιήθηκαν φιλικές αναμετρήσεις του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ και της ΑΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ στη φυσική έδρα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ με τρία γήπεδα πλημμυρισμένα από παιδικές φωνές και χαρές στα βοηθητικά του Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.

Αθανάσιος Χατζόπουλος (Μακεδονομάχος): "Εγώ πολέμησα για να λευτερωθεί η πατρίδα μου και να ανθίσει ο τόπος"





Ο Αθανάσιος Χατζόπουλος ή Χατζής, γνωστός ως καπετάν Μακρής (1876 - 1936) ήταν σημαντικός Έλληνας Μακεδονομάχοςοπλαρχηγός από τον Κολινδρό Πιερίας. Ο Αθανάσιος Χατζόπουλος γεννήθηκε το 1876 στη Σφήνιτσα (Σφήνα) Ημαθίας (εγκαταλελειμμένος οικισμός σήμερα) ή στο Αιγίνιο Πιερίας.

Ο Κολινδρινός..... Αλέξης Ζορμπάς



Ο Αλέξης Ζορμπάς (πραγματικό όνομα Γεώργιος Ζορμπάς, 1865 - 1941) έγινε γνωστός ως ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά.


Γεννήθηκε στον Κολινδρό του Νομού Πιερίας το (1865). Ήταν γιος του Φώτη Ζορμπά,ενός πλούσιου τσέλιγκα και κτηματία και είχε άλλα τρία αδέλφια (την Κατερίνα, τον Γιάννη και τον Ξενοφώντα). Δούλεψε στον Κολινδρό στα κοπάδια του, έγινε ξυλοκόπος.

Αλέξανδρος Τζιόλης: Από την Πιερία στην.....Σαουδική Αραβία





Ο Αλέξανδρος Τζιόλης (Κατερίνη, 13 Φεβρουαρίου 1985) είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού μέσου. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τοπικό Απόλλωνα Λιτοχώρου και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2002 από τον Πανιώνιο.

Το Κάστρο του Πλαταμώνα





Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι κάστρο της Φραγκοκρατίας[1][2], χτισμένο στη θέση οχυρωμένης πόλης της Μεσοβυζαντινήςπεριόδου[3], νοτιανατολικά του Ολύμπου, σε μικρή απόσταση από τη σημερινή κωμόπολη του Πλαταμώνα, σε θέση στρατηγική που ελέγχει τον δρόμο Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Νότιας Ελλάδας.

Συλλήψεις για κλοπές σε Βέροια και Γιαννιτσά



Συνελήφθη χθες (28-10- 2017) το απόγευμα στην Βέροια, από

αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 34χρονος

ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα

της ίδιας μέρας διέρρηξε γραφείο στην Βέροια και αφαίρεσε

Αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης. Πως θα γίνονται τα μαθήματα και οι εξετάσεις



Με ένα διαφορετικό τρόπο θα εκδίδονται τα διπλώματα οδήγησης με βάση όσα ανέφερε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης.

Βρέθηκε Όλμος σε χωράφι στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης



Ένα περίεργο εύρημα εντοπίστηκε το Σάββατο σε αγροτεμάχιο μεταξύ των Κουφαλίων και της Παλαιάς Πέλλας. Συγκεκριμένα βρέθηκε ένα παλιό στρατιωτικό βλήμα. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και απέκλεισε τον χώρο για λόγους ασφαλείας. Ειδικό κλιμάκιο του στρατού αναμένεται να προσέλθει για να παραλάβει τον όλμο.





Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται παλιά βλήματα στην περιοχή, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε μεγάλη επιχείρηση για την εξουτέρωση βόμβας που εντοπίστηκε στο Κορδελιό.




onalert.gr

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε πολυκατοικία εξαιτίας φωτιάς σε ταβέρνα



Πυρκαγιά ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα, σε ταβέρνα που βρίσκεται απέναντι από την ΕΡΤ3, δίπλα στο Πεδίον του Άρεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η φωτιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από την καπνοδόχο του καταστήματος και είχε ως αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς ο παιδότοπος που βρισκόταν στο πάνω μέρος της ταβέρνας, αλλά και το δώμα διπλανής πολυκατοικίας.

Συνελήφθησαν 6 άτομα στη Σιθωνία Χαλκιδικής για κλοπή ελαιοκάρπου



Συνελήφθησαν προχθές (27 Οκτωβρίου 2017) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χαλκιδικής, 6 άτομα για κλοπή ελαιοκάρπου από αγροτεμάχιο στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η Ιστορία της Πύδνας -Κίτρος



Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στα νότια του Κίτρους, προς τη θάλασσα, έφεραν στο φως ευρήματα από έναν οικισμό του 5ου- 7ου αιώνα μ. Χ., στη θέση Λουλουδιές.

Είναι γνωστό από την εκκλησιαστική του ιστορία, καθώς υπήρξε έδρα επισκοπής, με προνόμιο να αντικαθιστά το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης σε περίπτωση απουσίας του. Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας έγινε έδρα Καθολικής επισκοπής.

Γεώργιος (Γκόγκος) Θωμόπουλος: Σημαντικός Έλληνας Μακεδονομάχος οπλαρχηγός από τη Ρητίνη



Ο Γεώργιος (Γκόγκος) Θωμόπουλος (1866 - 1952), ήταν σημαντικός Έλληνας Μακεδονομάχος οπλαρχηγός από τη Ρητίνη Πιερίας.


Ο Γεώργιος Θωμόπουλος του Δημητρίου γεννήθηκε στη Ρητίνη Πιερίας το 1866. Απεβίωσε το 1952. Από τις αρχές του Μακεδονικού Αγώνα εντάχθηκε ως οπλίτης στις αντάρτικες ομάδες που δρούσαν στην περιοχή. Σύντομα αναδείχτηκε σε οπλαρχηγό και συγκρότησε δική του ένοπλη ομάδα, της οποίας τέθηκε επικεφαλής και έμεινε γνωστός με το προσωνύμιο "καπετάν Γκόγκος".

Η Ιστορία της Ρητίνης



Σύμφωνα με μαρτυρίες ο οικισμός υπάρχει στην περιοχή τουλάχιστον από το 1600, χρόνο κτίσης της εκκλησίας της Κοίμησης Θεοτόκου που βρισκόταν στη θέση της σημερινής ομώνυμης εκκλησίας.Σε διάφορες περιοχές του οικισμού και κυρίως στην ανατολική παλιά συνοικία υπάρχουν ακόμη δείγματα παλιών πέτρινων διώροφων σπιτιών.

Ευάγγελος Φιλόκωστας : Ο Έλληνας Μακεδονομάχος από το Λόφο Πιερίας



Ο Ευάγγελος Φιλόκωστας ήταν σημαντικός Έλληνας Μακεδονομάχος οπλαρχηγός από το Ζιάζιακο (Λόφο) Πιερίας.
Βιογραφικά στοιχεία

Ο Ευάγγελος Φιλόκωστας γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στο Ζιάζιακο (Λόφο) Πιερίας. Ξεκίνησε την ένοπλη δράση στο Μακεδονικό Αγώνα από πολύ νωρίς και σύντομα αναδείχτηκε σε οπλαρχηγό. Την περίοδο 1905 - 1907 το σώμα του αποτελούνταν από 18 άντρες και δρούσε στην περιοχή των Γρεβενών, εναντίον κυρίως της Ρουμανικής προπαγάνδας. Το διάστημα αυτό συνεργάστηκε με τον ανθυπολοχαγό Μ. Αναγνωστάκο. Το 1907 μετατόπισε τη περιοχή δράσης του στην περιοχή Νάουσας - Έδεσσας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις Βουλγαρικές συμμορίες που δρούσαν στην περιοχή. Συγκρούστηκε με το σώμα του σε πολλές μάχες με Βουλγαρικάένοπλα σώματα. Συνεργάστηκε σε αυτό το διάστημα με τον Κ. Μαζαράκη Αινιάνα. Πολέμησε ως εθελοντής στον Α΄ και στον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο.

Νεκρός 'ξύπνησε' κατά τη διάρκεια της κηδείας του



Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε κηδεία σε πόλη του Περού, καθώς κατά τη διάρκεια της τελετής ο νεκρός "ξύπνησε", προκαλώντας αναστάτωση στους συγγενείς και φίλους που θρηνούσαν τον χαμό του.

Προφανώς ξέχασαν όλες τις διακηρύξεις τους για πάταξη της αισχροκέρδειας



Πρωτοβουλίες πολιτών από ολόκληρη την Ελλάδα δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους με το προτεινόμενο νομοσχέδιο και μιλούν για πρωτοφανή επίθεση κατά των κινημάτων τα οποία για να μπορούν να συνεχίσουν τις δράσεις τους θα πρέπει να αποκτήσουν …νομική υπόσταση, ΑΦΜ και να λογοδοτούν στους δημάρχους!!!

Τα Σημερινά OVER

Καλημέρα σε όλους μια 8αδα χαλαρή για Κυριακή
1888 1892 1935 1943 1952 1958 1971 2435 όλα οβερ καλή επιτυχία

Νάκης Χαντζαρίδης