22 Μαρτίου 2018

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 69 και 38 ετών στην Κατερίνη

Συνελήφθησαν χθες (21-3-2018) το πρωί στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, δύο ημεδαποί ηλικίας 69 και 38 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Το Requiem του Mozart στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης Κυριακή 25 Μαρτίου



Εφορεία Χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ»
Παρουσιάζουν την αριστουργηματική σύνθεση RΕQUIEM του W. A. Mozart

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Δήμος Πύδνας Κολινδρού, Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μεθωνιωτών Ν. Πιερίας & Σύλλογο Εθελοντισμού Μεθώνης ¨Κυψέλη¨

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης



H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κατερίνης συνεχίζουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος ‘Μητρόπολεις του κόσμου-Ο δρόμος προς την ενηλικίωση στο σύγχρονο αστικό τοπίο’. Αυτήν την Δευτέρα 26 Μαρτίου προβάλλεται στις 19.30 η ταινία ‘Οh boy’, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κατερίνης (είσοδος επί της οδού Κανελλοπούλου-απέναντι από το ΙΚΑ).

Δημοτική Κοινότητα Κορινού: Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης για την οστεοπόρωση



Με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση διοργανώνουν στη Δημοτική Κοινότητα Κορινού το διήμερο 29 (Πέμπτη) και 30 (Παρασκευή) Μαρτίου 2018, ο Δήμος Κατερίνης και ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, «Πεταλούδα».

«Η φουστανέλα ως σύμβολο της επανάστασης του 1821» - Έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς της Νίτσας Ξανθοπούλου



Με το «Αντί, το Βελόνι, το όνειρο και το μεράκι - Η φουστανέλα ως σύμβολο της επανάστασης του 1821», μία έκθεση αυθεντικών παραδοσιακών φορεσιών της Νίτσας Ξανθοπούλου, συνεχίζεται στην Αστική Σχολή, ο ανοιξιάτικος πολιτιστικός κύκλος εκδηλώσεων – δραστηριοτήτων, υπό τον τίτλο «Εαρινές Ημέρες Μουσών», ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκφάνσεων της τέχνης και του πολιτισμού.

Μια εικαστική έκθεση με «ιερό» σκοπό




Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης Πλαταμώνος σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου, την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας διοργανώνουν για πρώτη φορά τη φιλανθρωπική εικαστική έκθεση με τίτλο:

Κατερίνη: Διάνοιξη τμήματος της οδού Καζαντζάκη στην περιοχή Μαρτίου



Στην αναβάθμιση των γειτονιών της πόλης και στην επίλυση πάγιων καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων, εντάσσεται η διάνοιξη τμήματος της οδού Καζαντζάκη, η οποία συνδέει την οδό Τυρταίου με την οδό Βαλαωρίτου, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την πρόσβαση στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και στο 19ο Δημοτικό Σχολείο προχώρησαν οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης.

Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας



Συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υλοποιούν καθημερινά παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να καταστήσουν ασφαλέστερη και ανετότερη την κυκλοφορία των οχημάτων.

Αγρυπνία υπέρ των δύο κρατούμενων Ελλήνων αξιωματικών



Η Ιερά Μητρόπολη απευθύνει πρόσκληση στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πιερίας να παραστεί στην Αγρυπνία υπέρ απελευθερώσεως των δύο νέων στρατιωτικών, που κρατούνται σε φυλακή της Τουρκίας. Η Αγρυπνία θα τελεστεί την Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου, 23 Μαρτίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Πιερίδες Μούσες - Νέες Τρικάλων 2-1



Ένα δύσκολο και δυνατό παιχνίδι κατάφερε να φέρουν στα μέτρα τους οι Πιερίδες Μούσες και να πάρουν μια ακόμη νίκη, την 6η σ αυτό το πρωτάθλημα παραμένοντας σταθερά στην 1η θέση του 2ου ομίλου του Πρωταθλήματος Γυναικείου Ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας

Ώρες λειτουργίας για το Β' Κοιμητήριο Δήμου Κατερίνης



Σε ισχύ είναι το νέο ωράριο λειτουργίας για το Β' Δημοτικό Κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ιερείς θα βρίσκονται από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-11.00 πρωί και Σάββατο 7.30-10.00 πρωί.

40/ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ



Τελούμε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κατερίνης




40/ ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και αδελφού




ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Διευθυντή Μουσικού Σχολείου Κατερίνης – Καθηγητή Θεολογίας






Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ



ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Δήμος Κατερίνης: «ΑΝΘΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ



Μετά την πλατεία Δημοκρατίας, στην πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Ηρώων αντίστοιχα, συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, για τη φύτευση ανθοφόρων εποχικών λουλουδιών.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Με τον διοικητικό απολογισμό, την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και την εκλογή νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Νηστεία : είναι πάντα υγιεινή;



Η νηστεία στη χώρα μας έχει κυρίως θρησκευτικό χαρακτήρα και τυπικά τηρείται 40 ημέρες πριν το Πάσχα ή πριν άλλες μεγάλες εορτές, όπως τα Χριστούγεννα και ο Δεκαπενταύγουστος. Συνολικά μέσα στο έτος οι ημέρες της ορθόδοξης νηστείας υπολογίζονται σε 180-200.

Πιερία:Συνελήφθησαν με μεταλλικό ρόπαλο και κάνναβη


Συνελήφθησαν  σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, 2 άνδρες ηλικίας 21 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα, όλοι τους υπήκοοι Βουλγαρίας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που επέβαιναν διαπιστώθηκε ο 27χρονος να κατέχει ένα αυτοσχέδιο μεταλλικό ρόπαλο,