17 Μαΐου 2018

Που οφείλεται η αυξημένη τριχοφυΐα στις γυναίκες;

των Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D.* και Θάλειας Γούτου, κοσμετολόγου, medlabnews.gr


Ο ορός υπερτρίχωση αναφέρεται σε καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από αυξημένη τριχοφυΐα, σε διάφορα σημεία του σώματος, με φυσιολογική όμως για το φύλο κατανομή. Ενώ ο όρος δασυτριχισμος χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αυξημένη, περισσότερο από το φυσιολογικό, τριχοφυΐα σε μια γυναίκα, σε περιοχές που συνήθως υπάρχει μονό χνούδι και όχι κανονικές τρίχες, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, η πλάτη, η κοιλιά και το στήθος.

Ερχεται το νέο "Facebook" made in Greece!



Ο ομογενής μεγαλοεπενδυτής της Σίλικον Βάλεϊ Τζέισον Καλακάνης ετοιμάζει ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο φιλοδοξεί να "κατατροπώσει" το Facebook.

Ηράκλειο: Ο φυσιολογικός τοκετός κατέληξε σε τραγωδία



Μόλις λίγες ώρες πρόλαβε να ζήσει μωράκι που γεννήθηκε στο Ηράκλειο.
Οι γονείς του, ένα νέο ζευγάρι που περίμενε με λαχτάρα το πρώτο του παιδί, πριν προλάβουν να το σφίξουν στην αγκαλιά τους ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι ήταν ήδη νεκρό.

Συμμετοχή και της ΛΕΦΕΔ Πιερίας στον μακεδονομάχο 2018

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ

Για 11η συνεχόμενη χρονιά , ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα , έγινε ΘΕΣΜΟΣ , τον αγκάλιασε ο κόσμος της εφεδρείας τον αγκάλιασε ο Ελληνικός Λαός .

21 Μαΐου: Συναυλία του Μουσικού Σχολείου στη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Ζητείται άτομο για καφέ - αναψυκτήριο για την Καλοκαιρινή περίοδο στην Παραλία Κατερίνης



ΑΤΟΜΟ ζητείται για καφέ - αναψυκτήριο για την Καλοκαιρινή περίοδο στην Παραλία Κατερίνης.



Θα πρέπει να υπάρχει τρόπος μετακίνησης από και προς την Παραλία. Ευέλικτα ωράρια σύμφωνα με τις ανάγκες του εργαζόμενου και της δουλειάς.



Παρακαλώ αποστείλετε βιογραφικά.



Απαραίτητη φωτογραφία στο βιογραφικό.



Αποστολή βιογραφικών στο παρακάτω e-mail:



paralia.pieria.greece@gmail.com

Κατερίνη: Συνελήφθη 23χρονος για κλοπή κινητού και προτοφολιού



 Συνελήφθη στις (16 Μαΐου 2018) το μεσημέρι στην Κατερίνη από

αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 23χρονος

ημεδαπός, διότι αφαίρεσε μέσα από όχημα ένα κινητό τηλέφωνο και

ένα πορτοφόλι, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν

στην ιδιοκτήτρια του οχήματος.

Αναβίωση του εθίμου Κουρμπάνι στον Κορινό


Με δενδροφυτεύσεις ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις ανακατασκευής του πεζοδρόμου στην οδό Ερμού



Την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του πεζοδρόμου της οδού Ερμού, από το ύψος της οδού Μ. Αλεξάνδρου έως την οδό Ανδρούτσου, καθώς και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος μέσα από τη δημιουργία μίας ακόμα όασης πρασίνου σηματοδοτεί η φύτευση δέντρων από συνεργείο της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου.

Πιερικός Αρχέλαος 2018 - Αντιμετώπιση των Συνεπειών της Κρίσης και Εθελοντισμός



Ο Πιερικός Αρχέλαος, στο πλαίσιο των info days 2018 Pierikos Archelaos, διοργανώνει στο Σάββατο 19 Μαΐου στις 18:00, στην Αίθουσα Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, την Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο
"Αντιμετώπιση των Συνεπειών της Κρίσης και Εθελοντισμός"

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο Πρόεδρος της Actionaid Ελλάς, Ηλίας Γαληνός και ο Αρχηγός των Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, Δημήτρης Κατιρτζής.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ»



Η μάχη της Κρήτης αποτελεί κορυφαίο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, γεγονός που οι διαστάσεις του ξεπέρασαν τα περιορισμένα όρια της Κρήτης και σημάδεψαν την εξέλιξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Χαρακτηρίστηκε ιδιόρρυθμη όχι μόνο γιατί για πρώτη φορά προσπάθησαν να κυριέψουν μια χώρα μόνο από τον αέρα, αλλά γιατί ένας λαός άοπλος, εντελώς αυθόρμητα έσπευσε να συγκρουστεί με το πιο βαριά εξοπλισμένο κράτος του κόσμου.

Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Το ξαθέρι», θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους πριν από 77 χρόνια έδωσαν μέχρι θανάτου τον άνισο εκείνο αγώνα, διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 7:00 μμ στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης με ομιλητή τον αντιστράτηγο ε.α. Νικόλαο Ράμμο.

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ



Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εξέλεξε πρόσφατα ως Επίσκοπο Μαδάβων (Μαδιβά της Ιορδανίας) τον Αρχιμανδρίτη Αριστόβουλο.

Ο νέος Επίσκοπος γεννήθηκε το 1970, καταγόμενος από την Εξοχή Πιερίας και το κοσμικό του όνομα ήταν Στυλιανός Κυριατζής.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 5ου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ



Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 7:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 5ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Κατά την τελετή απονεμήθηκαν βραβεία και δώρα στους νικητές από τα μέλη στης συντονιστικής και κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού: Εύα Ανδρουλιδάκη, Θεόδωρο Δημητριάδη, Σοφία Ελευθεριάδου, Σίσσυ Ζερβουδάκη, Ευγενία Κορτσάρη, Ειρήνη Παξιμαδάκη, Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, Ηλία Τσολακίδη και Σοφία Χαριτοπούλου.

Πληρωμές στον Δήμο Κατερίνης μέσω τερματικών υποδοχής καρτών (POS)



Με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και την είσπραξη οφειλών μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, στην εγκατάσταση τερματικών υποδοχής καρτών (POS) στην Διεύθυνση της Οικονομικής Υπηρεσίας (Τμήμα Ταμείου) προχώρησε από τις 16 Μαΐου, ο Δήμος Κατερίνης.

Επιστολή στο Δήμο Κατερίνης για αδέσποτα ζώα



Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα θα θέλαμε να αναφερθούμε στο πρόβλημα που εξελίσσεται ως μάστιγα στην περιοχή μας με τα αδέσποτα ζώα, ένα ζήτημα που τείνει να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις με τεράστιες συνέπειες για την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων του Δήμου μας.