21 Μαΐου 2019

Λήξη Νεανικών Συνάξεων στην Κατερίνη



Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Βαπτιστήριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κατερίνης, η λήξη των εβδομαδιαίων φοιτητικών συνάξεων που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι εκατό περίπου νέοι που παραβρέθηκαν, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, είχαν την ιδιαίτερη χαρά να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο, νέο Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος και κατέθεσε στη σύναξη κάποιες από τις πολλές εμπειρίες του από το χώρο της διακονίας του. Το ακροατήριο με ενθουσιασμό παρακολούθησε την ομιλία και μάλιστα προκλήθηκε έντονος προβληματισμός αλλά και ωφέλιμος διάλογος.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως τόνισε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ότι η παρουσία του Μητροπολίτου Κανάγκας στην Κατερίνη έχει μια ιδιαίτερη σημασία, διότι ένας πρωτεργάτης του ιεραποστολικού κλιμακίου Κανάγκας ο μακαριστός Αρχιμ. Χαρίτων Πνευματικάκης, είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως ιεροκήρυκας στην Κατερίνη, ιδρύοντας Πνευματικά Κέντρα και Κατασκηνώσεις της Γ.Ε.Χ.Α.

Οι φοιτητές αφιέρωσαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κανάγκας κ. Θεοδόσιο τραγούδια, ενώ ακολούθησε εορταστική δεξίωση στην παρακείμενη αίθουσα της Ενορίας, σηματοδοτώντας έτσι τη λήξη των εφετινών νεανικών φοιτητικών συνάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !