23 Μαΐου 2019

Απεργούν οι γιατροί της Πιερίας



Ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας με απόφασή του υποστηρίζει και συμπαραστέκεται στην συμμετοχή των εργαστηρίων του Ν. Πιερίας στην Πανελλαδική 3ήμερη απεργιακή κινητοποίηση των Διαγνωστικών Εργαστηρίων.

Με το νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ – που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή – ορίζονται μειωμένες ή ακόμη και μηδενικές συμμετοχές στις Εργαστηριακές Εξετάσεις.

Οι συνεχείς περικοπές, υποκοστολογήσεις, οι υποχρεωτικές εκπτώσεις και τα claw back έχουν ήδη οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο μια σειρά Διαγνωστικών Εργαστηρίων σε βαθμό να απειλούνται με άμεσο κλείσιμο.

Έτσι για τρεις μέρες 23, 24, 25 Μάιου 2019 θα είναι κλειστά τα Διαγνωστικά Εργαστήρια , λόγω της συμμετοχής των ιατρών στην Πανελλαδική απεργία. Την απόφαση υπογράφουν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλής Τσανικίδης και ο Γραμματέας Μποστανίτης Ιωάννης.

Η τριήμερη απεργία των κλινικών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών αναμένεται να προκαλέσει την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αφού δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις τους.

Στην απεργία συμμετέχουν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ εργαστηριακοί γιατροί, όπως είναι οι μικροβιολόγοι, πυρηνικοί γιατροί, ακτινολόγοι, βιοπαθολόγοι, κυτταρολόγοι, παθολογοανατόμοι και πολλές ακόμη ειδικότητες που εξυπηρετούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται οκτώ από τους μεγαλύτερους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Για επτά συνεχόμενα χρόνια, οι εργαστηριακοί ιατροί υφίστανται:

α. Προσχηματικές περικοπές,
β. υποτιμολογήσεις εξετάσεων [έως και μείον 43%),
γ. επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών (ΟΙαψΒαοΚ) και εκπτώσεων
(Βέβαια) σε μηνιαία βάση γεγονός που έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε
δήμευση του 70% των ακαθάριστων εσόδων τους.

Επιπλέον αυτών, το Υπουργείο Υγείας από την αρχή του τρέχοντος έτους, αφενός μεν προσθέτει νέες πανάκριβες διαγνωστικές εξετάσεις, αφετέρου δε καταργεί τελείως σε πολλές κατηγορίες ασθενών την μικρή συμμετοχή του 15% που είχαν οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, (μέτρα επιστημονικό τεκμηριωμένα και κοινωνικό δίκαια), Χωρίς όμως ο Οργανισμός να αναλαμβάνει το κόστος της κοινωνικής του πολιτικής μέσω της αύξησης του ελλειμματικού προϋπολογισμού του, μεταφέροντας το ουσιαστικό στις πλάτες των ιδιωτικών

Διαγνωστικών κέντρων και των Εργαστηρίων της γειτονιάς τα οποία εξυπηρετούν πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !