13 Απριλίου 2011

Κατερίνη: Πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού



Με πρωτοβουλία της «Ποδηλατικής Από-Δρασης» και της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας», την 6η και 7η Μαΐου 2011, θα πραγματοποιηθεί η 1η Γιορτή Εθελοντισμού στην πόλη της Κατερίνης.
Στόχοι της διήμερης εκδήλωσης..... είναι, η προβολή των δράσεων των εθελοντικών ομάδων του τόπου μας και η δυνατότητα άμεσης γνωριμίας τους με τους πολίτες. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας, όπου, σε επιλεγμένα σημεία του, από το Σιντριβάνι μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, θα στηθούν τα περίπτερα ενημέρωσης των ομάδων.

Σύλλογοι, φορείς και ομάδες πολιτών, από το Νομό Πιερίας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 22 Απριλίου 2011, στέλνοντας eMail στη διεύθυνση info@otoposmou.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε και στο τηλέφωνο: 6974 54 50 21
Οι ιστοχώροι www.otoposmou.gr και www.podilatikiapodrasi.gr φιλοξενούν από σήμερα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την παραπάνω εκδήλωση.
Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Κυριακή στο χωριό - Παλιοί Πόροι - Κυριακή 17 Απριλίου

http://3.bp.blogspot.com/-P3mW8lboHAo/TaGXkQdOhtI/AAAAAAAAPHc/5Xw8ZMZ_ZXg/s1600/AFISA_P.POROI.jpg

Δενδροφύτευση στο νέα νεκροταφεία από την Εθελοντική ομάδα δράσης


Με μεγάλη Επιτυχία το Διεθνές Σεμινάριο Καράτε υπό την εποπτεία του Σ. Σταυριανίδη






Διεθνές σεμινάριο Καράτε διεξήχθη το τριήμερο 8-9 και 10 Απριλίου στο ξενοδοχείο Grand Platon της Ολυμπιακής Ακτής, από τη σχολή καράτε του Σταύρου Σταυριανίδη. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη με αθλητές και αθλήτριες από την Ευρώπη και το Μαρόκο. Ο δάσκαλος Σταύρος Σταυριανίδης, είχε την ευκαιρία να μεταδώσει νέες τεχνικές στους ξένους προσκεκλημένους του, οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία της Κατερινιώτικης σχολής και των ανθρώπων της, καθώς και από τις ομορφιές της περιοχής μας. 


Ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η αντιπεριφερειάρχης μας Σοφία Μαυρίδου, όσο και ο Πάνος Τερζόπουλος ως ειδικός συνεργάτης της και εκπρόσωπος περιφερειακής ενότητας, στήριξαν την όμορφη εκδήλωση και τη διεξαγωγή του σεμιναρίου, αφού εκτός των άλλων μοίρασαν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό στους επισκέπτες-αθλητές. Μεταξύ αυτών παρευρέθηκαν στη χώρα μας από το Μαρόκο οι sensei κύριοι EL OYAFI EL BAKALI και TOUAILAT EL MILOUDI, από τη Αγγλία οι κυρίες MANDYDOOLAN και RATH Mc-GRADY, και από την Ιταλία η κυρία SYLVIA TURCHY. Στο σύνολο παρακολούθησαν το σεμινάριο 25 αθλητές από το εξωτερικό.


Ρεπορτάζ: Μπάμπης Πείδης

Παλεύει ο Πολύζος για τη μη κατάργηση ΔΟΥ και ΙΚΑ Αιγινίου


Δηλώσεις του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού για ενδεχόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. και του ΙΚΑ Αιγινίου
Εχθρική πράξη

«Το κλείσιμο του ΙΚΑ και της Δ.Ο.Υ. Αιγινίου δεν θα μας βρει απλά απέναντι αλλά πρώτους στις δυναμικές κινητοποιήσεις», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Βαγγέλης Πολύζος
Την πλήρη αντίθεσή του εξέφρασε ο Βαγγέλης Πολύζος στο ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΥΟ Αιγινίου, καθώς και του ΙΚΑ της περιοχής. Ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, σε γραπ΄τη του δήλωση κάνει λόγο για «εχθρική πράξη», προαναγγέλλοντας «δυναμικές κινητοποιήσεις», εφόσον τεθεί τέτοιο ζήτημα.

«Είναι γνωστό πως η Δημόσια Διοίκηση σαν θεσμός σκοπό έχει την εξυπηρέτηση και την διευκόλυνση των πολιτών», αναφέρει στη δήλωσή του ο Βαγγέλης Πολύζος, επισημαίνοντας πως η «πολυπόθητη» αποκέντρωση των διοικητικών λειτουργιών του κράτους και η ενίσχυση της Περιφέρειας δεν θα επέλθει με το κλείσιμο διοικητικών υποδομών, αλλά με την αναβάθμιση τους.
«Το παράρτημα του ΙΚΑ και η Δ.Ο.Υ. Αιγινίου αποτελούν σημαντικές υπηρεσίες για την Βόρεια Πιερία», υποστηρίζει ο δήμαρχος, καθώς αυτά εξυπηρετούν πάνω από 18.500 πολίτες αλλά και ανθρώπους που σχετίζονται με έργα και άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. «Για μας οποιαδήποτε πιθανή κατάργηση που ακούγεται των μονάδων αυτών θα αποτελεί αδιανόητη και αψυχολόγητη....εχθρική θα χαρακτήριζα πράξη προς του πολίτες της Βόρειας Πιερίας», αναφέρει χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας πως το κλείσιμο του ΙΚΑ και της Δ.Ο.Υ. Αιγινίου «δεν θα μας βρει απλά απέναντι αλλά πρώτους στις δυναμικές κινητοποιήσεις για να στηριχθεί το δίκαιο αίτημα της εδώ λειτουργίας των δύο αυτών σημαντικών υπηρεσιών ».

Έκθεση ζωγραφικής και ψηφιδωτού στον Άγιο Δημήτριο



Πρόσωπο με Πρόσωπο
Έκθεση ζωγραφικής και ψηφιδωτού
Η ζωγράφος Αθηνά Βουζαξάκη,
παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής και ψηφιδωτού με τίτλο
Πρόσωπο με Πρόσωπο,
στο Κτήμα Μπέλλου,
στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου
και ώρα 12 το μεσημέρι.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου 2011.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 22:30.

Προκήρυξη για 42 προσλήψεις εκδόθηκε από το Δήμο Δίου-Ολύμπου


ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 12/4 ΕΩΣ Μ.ΠΕΜΠΤΗ 21/4


Με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ο δήμος Δίου-Ολύμπου εξέδωσε προκήρυξη για 42 προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας, διαφόρων ειδικοτήτων.
Πρόκειται για προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του δήμου.

Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 11/4/2011 και η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών, είναι μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2011.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Βασίλης Βροχαρίδης, καλεί τους ενδιαφερόμενους να προσέρχονται στην έδρα του δήμου, στο Λιτόχωρο, και να καταθέτουν αιτήσεις από την Τρίτη 12/4 μέχρι και τη Μ. Πέμπτη 21/4/2011, στο γραφείο προσωπικού του δήμου Δίου-Ολύμπου, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, κατά τις ώρες λειτουργίας του δήμου.

H Λιτοχωρίτικη Παρέα της Θεσσαλονίκης


Η Λιτοχωρίτικη Παρέα ξαναχτυπά! Θα συναντηθεί την Παρασκευή, 15 Απριλίου και ώρα 8.30 μμ περίπου στο Σύλλογο Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης (Μπιζανίου 44, περιοχή Παπαφείου στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 – 818 260). Με τον Θόδωρο τον Κάκαλο στο ακορντεόν, τις λιτοχωρίτικες φωνές και το κέφι με συνοδεία μεζέδων θα προετοιμαστούμε για το Πάσχα! Σας περιμένουμε όπως είστε!
Παρακαλούμε ενημερώστε όποιον Λιτοχωρίτη γνωρίζετε και θα έχετε τις παντοτινές μας ευχαριστίες.  
Το (νέο) Διοικητικό Συμβούλιο των Λιτοχωριτών της Θεσσαλονίκης.

Κατερίνη: Κατά 53% μειώθηκε το έλλειμμα επί Αστέριου Φαρμάκη





Ξεκίνησε από χθες η ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου
Στη λειτουργία του νοσοκομείου και ειδικότερα στον οικονομικό απολογισμό για το 2010, στις υπηρεσίες, τα τμήματα, τις ελλείψεις και μια σειρά άλλων θεμάτων, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Αστέριος Φαρμάκης, καθώς επίσης και ο διευθυντές τμημάτων του νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα στη λειτουργία των τμημάτων τους αναφέρθηκαν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτής διοικητής Όμηρος Λιάμος, ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Καραθάνος, ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Ιορδάνης Σταματίδης, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής κα Γρηγοράκη και οι δυο υποδιευθύντριες, καθώς επίσης και η κα Ελένη Θώδη υπεύθυνη εισπράξεων.


ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Όπως ανέφερε ο κ. Φαρμάκης το νοσοκομείο Κατερίνης έχει σημειώσει πρωτιές, όπως για παράδειγμα στη σύνταξη ισολογισμού που έγινε στις 31 Μαρτίου για πρώτη φορά, ενώ από χθες ξεκίνησε ο έλεγχος των ορκωτών ελεγκτών προκειμένου να πάρουν το πιστοποιητικό.
Στη σύνταξη και το κλείσιμο του ισολογισμού βόηθησε όπως είπε ο διοικητής και το γραφείο "Δήλος Οικονομική" του κ. Κώστα Ζησόπουλου.



Επίσης όπως είπε η 3η ΔΥΠΕ στην οποία εντάσσεται και το νοσοκομείο Κατερίνης αναδείχθηκε 1η σε ότι αφορά τη διαχείριση των νοσοκομείων στο πλαίσιο του μνημονίου που έχει υπογραφεί στα νοσοκομεία.
Επιπλέον το νοσοκομείο Κατερίνης είναι το 2ο μετά το νοσοκομείο Παπανικολάου στο ύψος της χρηματοδότησης με 684.000 ευρώ σε σύνολο 17 νοσοκομείων.
Επιπλέον τα ιατρικά εργαστήρια του νοσοκομείου είναι στην 6η θέση πανελλαδικά για την αξιοπιστία της εργαστηριακής ανάλυσης.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη όπως ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη πέρυσι τον Ιούλιο το νοσοκομείο είχε έλλειμμα 5.285.452 ευρώ. "Το έλλειμμα μειώθηκε κατά 53% φέτος. Πέσαμε στα 2.478.752 ευρώ, εξοικονομήσαμε δηλαδή 2.806.700 ευρώ. Στις αγορές σημειώθηκε πτώση 18,32%, στα φάρμακα 21,7%. Μειώσαμε τις τιμές και δεν κόψαμε τα φάρμακα" τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Σε ότι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία του απολογισμού όπως υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης η μετεγκατάσταση του νοσοκομείου στοίχισε μόνο 20 χιλιάδες ευρώ με την πολύτιμη βοήθεια όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου που διέθεσαν πολλές ώρες ακόμη και τα προσωπικά τους αυτοκίνητα.
Αύξηση σημειώθηκε στο προσωπικό ωστόσο υπάρχουν ακόμη ελλείψεις, Συγκεκριμένα έγιναν προσλήψεις 5 επικουρικών με 8μηνη σύμβαση μέσω ΑΣΕΠ, και σε εξέλιξη είναι κρίσεις 13 γιατρών.
Για πρώτη φορά όπως τόνισε ο διοικητής υπάρχει γαστρεντερολόγος και εντός των μηνών θα υπάρχει και ουρολογική κλινική.

Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Κατερίνης




Μποτιλιάρισμα προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Κατερίνης επί των οδών Αρεοπαγίτου και 25ης Μαρτίου, αφού το αστικό λεωφορείο δεν χωρούσε να πάρει την στροφή, γιατί ένας οδηγός παράτησε το αυτοκίνητο του στη γωνία έξω από το ζαχαροπλαστείο "Παντελής". Το φαινόμενο του μποτιλιαρίσματος είναι συχνότατο σε αυτό το σημείο και προκαλείται συνήθως, όταν κάποιο αστικό λεωφορείο δεν χωράει για να στρίψει.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η Κατερίνη και η Πιερία γενικότερα, έχει απο Σημερα τη Δικη της Φωνη.... Ξεκιναμε ΔΥΝΑΤΑ....