2 Αυγούστου 2011

Κατερίνη: Μουσείο Παλαιών εντύπων....μέσα στο Τσαλοπούλειο... Έργο Ζωής για τον κ. Ευτύχιο Τσακπουνίδη


Στην προ ημερησίας διάταξης βρίσκοταν για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης όπου, παρόντος και  του συλλέκτη-δωρητή Ευτύχιου Τσακπουνίδη, αποφασίστηκε η υπογραφή σύμβασης με το Ίδρυμα/Μουσείο Παλαιών Εντύπων για τη στέγασή του στο Τσαλοπούλειο. Η συλλογή που θα εκτίθεται στο μουσείο αποτελεί έργο ζωής για τον κ. Τσακπουνίδη και μοναδική στην Ελλάδα. Ωστόσο, κάποιοι από τους όρους ασφαλείας που έθεσε έφεραν αντιδράσεις από μέρος της αντιπολίτευσης.

200 εθελοντές στον καθαρισμό ακτών της Λεπτοκαρυάς

 
Με πρωτοβουλία του πανελλαδικού ΣΚΑΙ και υπό την αιγίδα του δήμου Δίου- Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός ακτών στη Λεπτοκαρυά, το Σάββατο 30 Ιουλίου, με την παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Φαρμάκη, των αντιδημάρχων Δίου-Ολύμπου, Βασίλη Βροχαρίδη και Σοφίας Νούλα καθώς και του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Λεπτοκαρυάς Βαγγέλη Κουκάρα.

Οι Νέοι Αγρότες Πιερίας σήμερα το βράδυ στις 9 στο Δίον


ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.
ΣΤΙΣ 9.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τακτική ανοικτή συνάντηση της ένωσης νέων αγροτών (ΕΝΑ) Πιερίας πραγματοποιείται την Τρίτη, 2/8/2011, στις 9.00 το βράδυ, στο δημοτικό σχολείο Δίου, με θέμα την κοινή γεωργική πολιτική, ύστερα από την ψήφιση του αντικειμένου της ΚΓΠ στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (23/6/2011) και μετά την πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής για το δημοσιονομικό πλαίσιο της ΚΓΠ (29/6/2011).

Γανόχωρα: Κυκλικός κόμβος..."Σκοτώστρα" στην οδό Φιλίππου


Το σημείο βρίσκεται όπως ερχόμαστε από Γανόχωρα και μπαίνοντας στην Κατερίνη στην οδό Φιλίππου. Πολλά τροχαία ατυχήματα έχουν συμβεί σε αυτόν τον κυκλικό κόμβο, αλλά και πέριξ αυτού. Αρκετοί οδηγοί είτε από απροσεξία, είτε υπό την επήρεια αλκοόλ, ερχόμενοι από Γανόχωρα προς Κατερίνη, έχουν πέσει πάνω στον κυκλικό κόμβο, όπως μαρτυρούν και τα σημάδια που έχουν χαραχτεί πάνω του από τα χτυπήματα των αυτοκινήτων. 

Χθες ένας οδηγός έπεσε πάνω στο ντουβάρι ενός περίοικου και μόνο που δεν μπήκε στην αυλή του. Το επικίνδυνο της υπόθεσης είναι ότι δίπλα ακριβώς από το γκρεμισμένο ντουβάρι βρίσκεται "υποσταθμός" της ΔΕΗ. Αν κάποιος οδηγός πέσει εκεί πάνω τι θα γίνει; Έκρηξη; Ξέσπασμα φωτιάς; Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν λύση, πριν συμβούν τα χειρότερα.

lefteria.blogspot

Οι νέοι Διευθυντές στα δημοτικά σχολεία Αιγινίου-Κολινδρού-Μακρυγιάλου και κίτρους


Χλεμές Δημήτριος - 2ο Κολινδρού
Τσιντίκης Δημήτριος - 1ο Αιγινίου
Μπίτσης Χρήστος - Μακρυγιάλου
Ζαϊκος Τρύφων - 3ο Αιγινίου
Κυριακούλη Μαρία - 2ο Αιγινίου
Κατσιάνος Κων/νος - 1ο Κολινδρού
Υφαντή Μαρία - Κίτρους

pierikosborras.blog

Νέα Γκάφα του Δ. Δίου -Ολύμπου.... Προτείνουν τοπικά δρομολόγια ΚΤΕΛ...αποκλείοντας ομως Καρίτσα-Βροντού-Κονταριώτισσα !

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πέτρο Κιάφα και στον Γιώργο Φαρμάκη για το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ που θα συνδέει τους οικισμούς του Δήμου Δίου - Ολύμπου. Ο Πέτρος Κιάφας εξέφρασε την διαφωνία του για το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ μιας και θα ξεκινάει από το Δίον και θα φτάνει έως τους Πόρρους.

Καλοκαιρι 2011....στην τουριστική ΚΑΤΕΡΙΝΗ.....Ντροπή Πατριώτες !


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ !


LEFTERIA.BLOG