4 Ιουνίου 2015

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Την Τετάρτη 4 Ιουνίου το απόγευμα πολυμελής αντιπροσωπεία κληρικών, φοιτητών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος παρέστη στην τελετή αναγόρευσης του Άγγλου Μητροπολίτη Διοκλείας κ. Καλλίστου Wareσε Επίτιμο Διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος.

Θάνατος λουόμενου στη Νέα Μηχανιώνα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ” Ν. Μηχανιώνας, 85χρονος.
 Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο

Κατάργηση του 1E ανά συνταγή

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε ερώτηση που καταθέσανε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο Ζήσης Ζάννας για το 1Ε ανά συνταγή στο Φάρμακο. Οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων επιβαρύναν πέραν της αύξησης της ιδιωτικής δαπάνης και με ένα Ευρώ κατ' αποκοπή τις συνταγές

Κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή του Βατάν


Ξεκίνησαν και συνεχίζονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στην περιοχή Βατάν, οι οποίες υλοποιούνται με ιδίους πόρους από το Δήμο Κατερίνης .
Πιο συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια στις οδούς Ροδόπης, Ικαρίας και Αντισθένους,

Πεζοδρόμηση της Λεωφ. Νίκης την Κυριακή

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσ/νίκης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ασφαλή και άνετη κίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης,

Κατάστημα στις Σπέτσες κόβει αποδείξεις και σε δραχμές!

Μπορεί να έχουν περάσει τουλάχιστον 13 χρόνια από τότε που οι χρηματικές συναλλαγές σταμάτησαν να γίνονται σε δραχμές, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι νοσταλγοί του ελληνικού νομίσματος που δε λένε να το αφήσουν. Ίσως γιατί πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσουμε στο εθνικό μας νόμισμα, ίσως πάλι γιατί τους φέρνει γλυκές αναμνήσεις από μια άλλη εποχή…

Λάρισα: Στα δικαστήρια σέρνει η «Αρωγή» τους εργαζόμενους

«Καλά κρατεί» η επιχείρηση ποινικοποίησης των αγωνιζόμενων εργαζομένων. Σήμερα στη Λάρισα ξεκίνησε η εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει το κέντρο αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ»εναντίον εργαζομένων και στελεχών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Συγκεκριμένα στα δικαστήρια σέρνονται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Τσιαπλές, η πρόεδρος και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών.

Ο γνωστός ηθοποιός Φώτης Σπύρος παντρεύεται τον αγαπημένο του !

Έγινε γνωστός μέσα από το σίριαλ «Δυο ξένοι» και από τότε μετρά αναρίθμητες συμμετοχές σε παραγωγές της τηλεόρασης αλλά και στο θέατρο.

Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε στο protothema.gr, παντρεύεται τον 21χρονο σύντροφο του, τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη, με κουμπάρα την αστρολόγο Μαρία Παπαπέτρος. Ο ταλαντούχος ηθοποιός,

Μητέρα βίασε τον γιο της στην Ινδία

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα νεαρό αγόρι στην Ινδία έπεσε θύμα βιασμού από την ίδια του τη μητέρα, σε μια προσπάθεια να «θεραπευτεί» από τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις.
Ένας ινδικός οργανισμός υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων (LBGT), μάλιστα, προειδοποιεί πως οι γονείς εγκρίνουν τους βιασμούς των παιδιών τους από άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος, προκειμένου

Αυξάνεται η χρήση των «ναρκωτικών των φτωχών» στην Ελλάδα

Αυξάνεται η χρήση των φθηνών συνθετικών ναρκωτικών στην Ελλάδα, ενώ φαίνεται να ελέγχεται η επιδημία της HIV λοίμωξης σε όσους κάνουν ενδοφλέβια χρήση, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά.

Κοζάνη: Ανακοίνωση για βλάβη του τηλεφωνικού κέντρου της Πολεοδομίας


Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Πολεοδομίας είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έκτακτης βλάβης. Η αποκατάσταση της βλάβης θα γίνει το αργότερο σε τέσσερις

Ερώτηση Βουλεύτριας Μτέττυ Σκούφα για την μείωση των τροφικων αποβλήτων

Επειδή από τον Ιούλιο του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκδόσει ανακοίνωση [COM (2014) 398] με θέμα την Κυκλική Οικονομία και το πρόγραμμα μηδενικών αποβλήτων στην Ευρώπη, στην οποία αναφέρει πως “το 30% του συνόλου των τροφίμων που

Δείτε Ζωντανά από το Katerinipress το 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (5, 6, 7 Ιουνίου)


Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Κατερίνη και Πέλλα

  • Συνελήφθη χθες (02-06-2015) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας 63χρονος ημεδαπός για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε

Εκριζώθηκε μεγάλη οργανωμένη φυτεία με 133 δενδρύλλια κάνναβης στην Ημαθία

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας.

Ο Χάρης Τζαμακλής ζητά την κάλυψη του εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα Β από το κράτος

Ο Χάρης Τζαμακλής συνέταξε και κατέθεσε ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν ακόμη 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την «Ένταξη του εμβολίου για τη Μηνιγγίτιδα Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού», ώστε το κόστος να μην βαραίνει τους γονείς ιδιωτικά, όπως συμβαίνει σήμερα, με αποτέλεσμα όσοι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν 105 περίπου ευρώ ανά δόση ανά παιδί, να αφήνουν τα παιδιά τους ανεμβολίαστα.

Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ συνθέτουν το σκηνικό του σημερινού καιρού.
Η πρόγνωση αναλυτικά:
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Διήμερο εκδηλώσεων συλλόγου "Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα"


Επέστρεψε στην Α Εθνική ο Ηρακλής !

Ήταν 4 Μαϊου του 2011. Ο Ηρακλής δεν εξασφάλιζε πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και υποβιβαζόταν στη Football League.
Από τότε πέρασαν τέσσερα χρόνια και ένα μήνας. Δύσκολα χρόνια, ειδικά για τον κόσμο του

Χανιώτης βρήκε 7.500 ευρώ και τα παρέδωσε στην αστυνομία

Πολλά μπράβο για έναν οδηγό λεωφορείου, στα Χανιά ο οποίος βρήκε  μπροστά του ένα.... λαχείο που όμως δεν ήταν δικό του και έτσι αποφάσισε να το παραδώσει στην αστυνομία.
Τι λαχείο;  Την Τετάρτη, όπως μετέδωσε η Νέα Τηλεόραση, ο μοτοσικλετιστής, ενώ κινούνταν στο Καλάμι, έχασε ξαφνικά τη μπαγαζιέρα από το μηχανάκι του, η οποία έπεσε στο δρόμο, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό.

Εύκολα 3-0 τον Ολυμπιακό Βόλου η Λάρισα

Χωρίς να δυσκολευτεί η Λάρισα επιβλήθηκε 3-0 του Ολυμπιακού Βόλου στο Αλκαζάρ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, με το γκολ να έρχεται στο 37’, με το σουτ του Πίντο να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-. Στο 40’ ο ίδιος παίκτης με πλασέ έγραψε το 2-0,

Απάντηση στον Δ/ντή του ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου Ιωαννίδη Βασίλη

Σε απάντηση της από 29-5-2015 επιστολής του Δ/ντή του ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου κυρίου Ιωαννίδη Βασίλη προς το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, το Δ.Σ. έχει να σημειώσει τα εξής:
α) Την τελευταία περίοδο, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του νέου πειθαρχικού δικαίου ήρθαν σε

Αρχίζουν δοκιμές για το νέο «υπερόπλο» κατά του καρκίνου

Μεγάλης κλίμακας κλινικές δοκιμές, με στόχο τη χορήγηση εξατομικευμένης αγωγής ανάλογα με τη μετάλλαξη των όγκων των ασθενών, και όχι ανάλογα με τον τύπο του καρκίνου από τον οποίο έχουν προσβληθεί, ξεκινά το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο. Αυτή η προσέγγιση συνίσταται στον εντοπισμό των κυτταρικών ανωμαλιών των καρκίνων, ώστε να προσδιορίζονται οι αποτελεσματικότερες θεραπείες για κάθε ασθενή.

Φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ ενισχύουν κέντρα υγείας εκτός της....Πιερίας

Ποδήλατο και ράμματα πάνε μαζί, όπως εξοχή και τσιμπήματα, θάλασσα και αχινοί. Τα μικροατυχήματα αποτελούν περίπου ...αναπόσπαστο κομμάτι των καλοκαιρινών διακοπών, ιδίως για τα παιδιά. Τους θερινούς μήνες, κατά τους οποίους οι δημοφιλέστεροι προορισμοί "βουλιάζουν" από Έλληνες και αλλοδαπούς τουρίστες, "δοκιμάζεται", πέρα από το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας και η επάρκεια των υποδομών υγείας.

Ο Ατρόμητος "βύθισε" τον ΠΑΟΚ στην τελευταία θέση

Με γκολ του Καραμάνου στο 45ο λεπτό, ο Ατρόμητος νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ με 1-0. Με αυτή την ήττα ο Δικέφαλος του Βορρά,  «βυθίστηκε» ακόμα περισσότερο, καταλήγοντας στην τελευταία θέση με μόλις 4 βαθμούς. Από την άλλη ο Ατρόμητος με τη νίκη του ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ με μια αγωνιστική, ευελπιστεί στην κατάκτηση της 2ης θέσης.

Τοπικός σύμβουλος και κάτοικοι της Μεθώνης κατέστρεψαν πανέμορφο δασάκι ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του blog https://isabellededes.wordpress.com τοπικός σύμβουλος της Μεθώνης και δύο κάτοικοι της περιοχής τις τελευταίες ημέρες έκοψαν δεκάδες δέντρα από όμορφο

Το 67% των Γερμανών, είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη

“Σφαλιάρα” σε όσους προσπαθούν με την προπαγάνδα να περάσουν πως οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ είναι η έρευνα του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού Ν24.

«Θερινός δωδεκάλογος»: Βιωματικό Εργαστήρι Σκιάχτρων

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Θερινός δωδεκάλογος», στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ώρα 19:00, θα λειτουργήσει Βιωματικό Εργαστήρι Σκιάχτρων. Οι συμμετέχοντες, με τη βοήθεια των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, θα μπορέσουν να μυηθούν  στα μυστικά της κατασκευής τους.

Αυτοκίνητο μπήκε στη βιτρίνα καταστήματος στο Μαρούσι !

Τον πανικό σκόρπισε το μεσημέρι της Τετάρτης ένα αυτοκίνητο το οποίο μπήκε κυριολεκτικά - κατά το ήμισυ - σε βιτρίνα καταστήματος οπτικών ειδών στο κέντρο του Αμαρουσίου. 

Το περιστατικό κατέγραψε περαστική και αναγνώστρια του site news.gr, η οποία έστειλε τη φωτογραφία.

«Eλευθέριος Βενιζέλος» – Πάνω από 6 εκατ. επιβάτες από την αρχή του χρόνου

Στα «ύψη» συνεχίζει να βρίσκεται η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αφού για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια επιβάτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ελευθέριος Βενιζέλος», η επιβατική κίνηση για το διάστημα αυτό σε σχέση

Ο Ε65 θα ολοκληρωθεί από Λαμία μέχρι Εγνατία μόνο με νέα συμφωνία

Οριστικό θα πρέπει να θεωρείται πλέον πως η κατασκευή του βόρειου και του νότιου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65 θα προχωρήσει μόνο αν η η παραχωρησιούχος εταιρεία συμφωνήσει στο νέο μοντέλο που προτείνει η Κυβέρνηση.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του αν.Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη την περασμένη Παρασκευή σε απάντηση ερώτησης από βουλευτές της ΝΔ.