10 Αυγούστου 2016

Αιτήσεις στο Δήμο Θηβαίων για δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη για ανασφάλιστους

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων για παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης για ανασφάλιστους, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το διαζύγιο αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος για τις γυναίκες

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μάθιου Ντιπρέ του Ινστιτούτου Κλινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Ντιουκ, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 15.000 ανθρώπους, ηλικίας 48 έως 80 ετών, για μία περίοδο 18 ετών, στη δάρκεια της οποίας οι 1.211 έπαθαν έμφραγμα.και διαπίστωσαν ότι πάνω από το ένα τρίτο των ανδρών και γυναικών είχαν τουλάχιστον ένα διαζύγιο.

Δήμος Ζαγορίου...Δήμος 3730 κατοίκων στην Ήπειρο

Ο Δήμος Ζαγορίου είναι δήμος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος συστάθηκε το 2011 από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ανατολικού και Κεντρικού ΖαγορίουΤύμφης και των κοινοτήτων Βοβούσας και Πάπιγκου.

Στο 25% η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα



Το 30% των Ελλήνων έχει αγοράσει αδήλωτα αγαθά και υπηρεσίες δαπανώντας κατά μέσο όρο 750 ευρώ, με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εκτιμά ότι η αδήλωτη οικονομία στη χώρα μας αγγίζει το 1/4 του επίσημου ΑΕΠ. Οι τομείς με μεγάλη επιρρέπεια στη χρήση αδήλωτης εργασίας είναι ο τουρισμός, η σίτιση, οι κατασκευές, η γεωργία, οι οικιακές υπηρεσίες και το εμπόριο.

250 άτομα θα προσληφθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

«Επανιδρύεται» η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά την απόφαση
του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορου Βερναδάκη να προωθήσει προς υλοποίηση αίτημα του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, για την κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων προσωπικού σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Η "Προξενήτρα" στο Θέατρο Κολινδρού

Τη θεατρική παράσταση "Προξενήτρα" του Θόρντον Ουάλντερ, που ανέβασε με επιτυχία τον περασμένο χειμώνα η τοπική θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Αγαθούπολης Πιερίας "ΑΓΑΘΩΝΕΣ", θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο ανοιχτό θέατρο Κολινδρού την Παρασκευή 12/08/2016

Περισσότεροι από 27.400 κεραυνοί έπεσαν το τελευταίο 24ωρο στην Κεντρική Μακεδονία!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγος του ΕΛΓΑ του αεροδρομίου «Μακεδονία», Μιχάλη Σιούτα, ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός κεραυνών έπεσε τα ξημερώματα στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ συνολικά 27.400 το τελευταίο 24ωρο, οι περισσότεροι εκ των οποίων μέσα σε έξι ώρες.

ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Το Λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως τίθεται προς προσκύνηση στην Καλλιθέα.

Δήμος Αργιθέας...Δήμος 3450 κατοίκων στο νομό Καρδίτσας

Ο Δήμος Αργιθέας είναι δήμος της περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα το Ανθηρό. Η συνολική έκταση του Δήμου είναι 372,837 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 3.450 κάτοικοι με βάση την απογραφή του 2011 (6.084 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001).

Συναυλία Νικολόπουλου και Μακεδόνα στην Αλεξάνδρεια

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων  για τη μεγάλη συναυλία των: ‘’ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ –ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ –ΜΑΚΡΗΣ’’ η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας στις 29-08-2016 και  ώρα 9.30΄.

Το έργο SEATRACK για την πρόσβαση των AMEA στις θάλασσές της Πιερίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, υπογράφει αύριο τη σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση δύο μηχανημάτων πρόσβασης AMEA «SEATRAC» στις θάλασσες της Πιερίας, μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ AMEA “SEATRACK” ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ».

Ιθάκη...Νησί 3230 κατοίκων στα Επτάνησα

Η Ιθάκη είναι ένα νησί των Επτανήσων και βρίσκεται στα νότια της Λευκάδας και στα βορειοανατολικά της Κεφαλονιάς, από την οποία χωρίζεται με τον ομώνυμο πορθμό. Πρωτεύουσά της είναι το Βαθύ. Πρόκειται για επίμηκες νησί με έκταση 96 τ.χλμ και πληθυσμό 3.231 κατοίκους σύμφωνα με

Ολόκληρο πρόβατο πέταξαν σε κάδο στο Σέσκλο Μαγνησίας !

Ενα ολόκληρο πρόβατο που ήταν νεκρό πέταξαν ασυνείδητοι σε κάδο απορριμμάτων. Την κεντρική πλατεία του Σέσκλου «έπνιξε» έντονη δυσοσμία προκαλώντας τις αντιδράσεις περιοίκων και επισκεπτών.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΥΔΝΑ

Η συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην αρχαία Πύδνα, τη βραδιά της πανσέληνου του Αυγούστου αποτελεί πλέον θεσμό.
 Η συναυλία με τραγούδια της θάλασσας την ωραιότερη βραδιά του χρόνου και με τίτλο «φεγγαράδα στην Πύδνα», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 στις 9 το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο της ιστορικής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων. Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνεργασία του

8α Ριζοχωρίτικα στην Πέλλα


Αυτοσχέδια πισίνα έφτιαξαν πρόσφυγες στα Γιαννιτσά

Εκτεθειμένοι στη ζέστη και τον ήλιο οι πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρο φιλοξενίας στα Γιαννιτσά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, «κατασκεύασαν» μία αυτοσχέδια πισίνα.

Πήρε Πάμπλο Βίτι η Βέροια

Η Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει την απόκτηση του Pablo Ernesto Vitti.
Ο 31χρονος Αργεντινός επιθετικός υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την «Βασίλισσα του Βορρά».
Ο Pablo Ernesto Vitti γεννήθηκε στις 09/07/1985 στη Σάντα Φε της Αργεντινής, έχει ύψος 1.79 και βάρος 76 κιλά.

Πάτμος...Νησί 3050 κατοίκων στο Νότιο Αιγαίο



Η Πάτμος είναι ελληνικό νησί του Αιγαίου Πελάγους υπαγόμενο, κατά τους αρχαίους Έλληνες, στις Νότιες Σποράδες, κατά δε τη σύγχρονη πολιτική διαίρεση της χώρας στη Δωδεκάνησο.Βρίσκεται δε, μεταξύ του 37° 20’ Β γεωγραφικού πλάτους και 26° 35' Α γεωγραφικού μήκους, νότια της Σάμου, ΝΑ. της Ικαρίας και ΒΔ. της Λέρου, απέχουσα περί τα 25 μίλια από τη Τουρκία, (Μικρά Ασία), (Ακρωτήριο Γέροντα ή Ποσείδιο).

Πέρσες του Αισχύλου στο δημοτικό θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του, ΘΕ.ΑΜ.Α. μέλος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, παρουσιάζει το αρχαιότερο σωζόμενο δράμα (472 π.Χ.) του Αισχύλου «Πέρσες», σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου με πρώτη

Να πού προπονείται η Κορακάκη και πού η Κινέζα που την κέρδισε στον πρώτο αγώνα



Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω δεν θα προλάβουν αν σας εξοργίσουν.Γιατί η θλίψη που θα σας πλημμυρίσει είναι τόσο δυνατό συναίσθημα, που θα χρειαστεί ώρα για να την ξεπεράσετε.

Πυρκαγιές στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής από πτώσεις κεραυνών



Συνολικά εννέα πυρκαγιές ξέσπασαν τη νύχτα σε διάφορες δασικές περιοχές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, λόγω πτώσεων κεραυνών.

Πλέον στην πλεινότητά τους βρίσκονται υπό έλεγχο. Για την κατάσβεσή τους κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 18 υδροφόρα οχήματα.

Πήρε Βασίλη Κουιμτζίδη ο Όλυμπος Βροντούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας μας καθώς ο Α.Μ.Σ ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ συμφώνησε σε όλα και ανακοινώνει, την απόκτηση του πολύπειρου μεσοαμυντικού Βασίλη Κουιμτζίδη.

Ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου

Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος 2016: Αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν συνολικά 172 βάρδιες στα δύο παρατηρητήρια του νομού μας:
  • 30 βάρδιες στους Νέους Πόρους (καλυμμένες βάρδιες: 29 / ελεύθερες βάρδιες: 1 / Ποσοστό κάλυψης: 96,67)
  • 142 βάρδιες στην Πλάκα Λιτοχώρου (καλυμμένες βάρδιες: 125 / ελεύθερες βάρδιες: 17 / ποσοστό κάλυψης: 88,03%)

Πιερικός: Ανακοίνωση απόκτησης Πέτρου Μπαϊμάκη

Ο ΣΦΚ Πιερικός ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή με την Κ17 εθνική ομάδα της χώρας μας γκολκίπερ, Πέτρου Μπαϊμάκη.
Ο έμπειρος 26χρονος τερματοφύλακας έχει αγωνισθεί σε Λάρισα, Νίκη Βόλου, Ελασσόνα,

«Μερκούρεια»: Θεσμός που στηρίζει το θέατρο…

«Θεσμός που έχει χαρίσει στιγμές θεατρικές μαγείας…», «…ο μοναδικός θεατρικός θεσμός που τιμά τα ΔΗΠΕΘΕ και την εμπνεύστριά τους Μελίνα Μερκούρη…», «συγχαίρουμε την προσπάθεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών και των συνεργατών του για τη διατήρηση του θεσμού».

"Άλλον σαν κι εμένα". Το νέο τραγούδι του Πάνου Γαληνού έρχεται στις 15 Αυγούστου!

σε μουσική του γνωστού Ισραηλινού συνθέτη ITSIK FARJUN ο οποίος έχει συνεργαστεί - ως συνθέτης και στιχουργός - με τη δημοφική Ισραηλινή τραγουδίστρια HILA MAOR.

1η ΜΕΡΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυόβρυσης Ελασσόνας σε συνεργασία με το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν.Λάρισας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 αγώνα ορεινού τρεξίματος 20 χιλιομέτρων στην περιοχή της Κρυόβρυσης Ολύμπου.
Ώρα εκκίνησης: 9.00 πμ.

ΕΠΙΣΚΈΨΙΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΤΣΑΪ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΤΗΜΑ ΑΛΘΑΙΑ»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τον εκθεσιακό χώρο του οικοτεχνικού Εργαστηρίου μας όπου φιλοξενούμε:
“ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΟ- HERBARIUM” των φυτών των βουνών Ολύμπου - Πιερίων.
Στο χώρο μας θα ξεναγηθείτε στα πολύτιμα φυτά των Πιερίων, και στην διαδικασία παραγωγής του τσαγιού (ΤΣΑΪ ΟΛΥΜΠΟΥ).