12 Σεπτεμβρίου 2017

Η επόμενη ημέρα του Πιερικού Αρχέλαου



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του Πιερικού Αρχέλαου, στο Κελιστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Κατερίνης, συνέντευξη τύπου μέσα από την οποία παρουσιαστικά η επόμενη ημέρα της ομάδας.

Καλαμάτα: Τσιγγάνοι με «ντου» άρπαξαν κρατούμενο από αστυνομικούς!



Ομάδα περί 10 τσιγγάνων, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, προκειμένου να ελευθερώσουν έναν ομόφυλό τους, έξω από τα δικαστήρια της πόλης. Οι τσιγγάνοι τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και κατάφεραν να ελευθερώσουν τον 25χρονο κρατούμενο, ο οποίος θα δικαζόταν για κλοπές σε σπίτια στην περιοχή της Βέργας.

Μεταφορά σκουπιδιών της Κατερίνης στον ΧΥΤΑ Πτολεμαΐδας ;

Νέες αντιδράσεις για την μεταφορά απορριμμάτων δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα της Κατερίνης, στον ΧΥΤΑ της ΔΙΑΔΥΜΑ στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ, εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας το βράδυ της Δευτέρας, και μάλιστα σε έντονους τόνους, με πρωταγωνιστή τον δ.σ. της αντιπολίτευσης αλλά και πρώην εκπρόσωπο του Δήμου στη ΔΙΑΔΥΜΑ, Σοφοκλή Σιδηρόπουλο.

ΚΛΗΡΩΣΗ Β' ΦΑΣΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017-2018
2 η αγωνιστική
Α/Α ΗΜΕΡ. ΩΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ
1 20/9/2017 16:00:00 Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ 2012 - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ
2 20/9/2017 16:00:00 Π.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ ΠΡΟΟΔΟΣ Π.ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ
3 20/9/2017 16:00:00 ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΗΣ

8o international dance and music festival στους Νέους Πόρους

Θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στην κεντρικη πλατεία Νέων Πόρων με τη συμμετοχή 7 κρατών.Θα προηγηθεί παρέλαση στον παραλιακό πεζόδρομο με τη συνοδεία Φιλαρμονικής ορχήστρας Αγίου Γεωργίου Λάρισας.

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Συνεχίζεται η προετοιμασία – Ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές


Η ομάδα των Πιερίδων Μουσών μπήκε για τα καλά στον ρυθμό των προπονήσεων που περιλαμβάνουν όλο το φάσμα της σωστής προετοιμασίας με τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή κ. Πασχάλη Κουϊμτζίδη.

Επισκευές και συντηρήσεις στο Γυμνάσιο & Λύκειο Κορινού




Έγκαιρα και προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών, αντικείμενο εκτεταμένων παρεμβάσεων από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης έγινε το σχολικό κτίριο του Γυμνασίου & Λυκείου Κορινού.

Αχλάδι: ένα νόστιμο φρούτο του Σεπτεμβρίου



Το αχλάδι είναι ένα από τα φρούτα του Σεπτέμβρη. Μπορούμε να το βρούμε σε πράσινο χρώμα, σε κίτρινο, σε κίτρινο-κόκκινο όπως επίσης και κίτρινο- πράσινο. Ένα αχλάδι περίπου 100 γραμμαρίων προσδίδει 57 θερμίδες.

Εναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ Ελασσόνας



Ξεκινά η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Φαρμακείου – Βεστιαρίου του Δήμου Ελασσόνας, που θα προσπαθήσει να ανακουφίσει έστω και λίγο τις ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών και να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας. Μια υπηρεσία από όπου θα μπορούν να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και φάρμακα, οι κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας.

Παρεμβάσεις στον ανακαινισμένο Παιδικό Σταθμό Κορινού



Προηγήθηκε η διαμόρφωση από τον Δήμο Κατερίνης λειτουργικών χώρων και υποδομών, ενώ η ΙΚΕΑ (Όμιλος FOURLIS), στο πλαίσιο του προγράμματος «Σταθμοί Χαράς» ανέλαβε να εξοπλίσει με λευκά είδη και έπιπλα οργάνωσης και αποθήκευσης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



Ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας όπου και συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σ΄ ένα άριστο και όμορφο κλίμα με έναν γόνιμο διάλογο και συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης για θέματα αθλητισμού και υποστήριξης.

Δηλητηρίασαν 5 γάτες στην Καρίτσα Πιερίας

Ενημερωθήκαμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα στην Καρίτσα Πιερίας δηλητηριάστηκαν 5 γάτες εκ των οποίων μόνο οι δύο γλίτωσαν. Οι άνθρωποι που φρόντιζαν τις συγκεκριμένες γάτες ειδοποίησαν την αστυνομία. Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε. Επίσης καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί όσοι βρίσκεστε στην συγκεκριμένη περιοχή ώστε να μην χαθούν και άλλα ζώα.


Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΆΡΓΟΣ"

Τροχαίο με απεγκλωβισμό οδηγού στην παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης



Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία σημειώθηκε στις 05:30 το πρωί της Δευτέρας, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του. Κλιμάκιο πυροσβεστών έσπευσαν στο σημείο της εκτροπής προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον οδηγό από τις παραμορφωμένες λαμαρίνες.




altsantiri.gr

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι τις 06/09/2017, στο εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης:

1. Εγκρίθηκαν όλα τα ολιγομελή της Δ τάξης, μόνο για φέτος. Του χρόνου αυτή η μεταβατική διάταξη που επιτρέπει την έγκριση τους δεν θα ισχύει.

2. ΔΕΝ εγκρίθηκε ΚΑΝΕΝΑ ολιγομελές της Γ τάξης. Το νέο ΦΕΚ 2891-21/08/2017 τεύχος Β’ για τα ολιγομελή αλλάζει τον περσινό νόμο.

Στη Χαλκιδική τα 6 εκατ. ευρώ του Τζόκερ

Στη Χαλκιδική βρέθηκε ο ένας υπερτυχερός της κλήρωσης του Τζόκερ που κέρδισε το ποσό των 6,35 εκατ. ευρώ.

Το δελτίο που κερδίζει το μεγάλο ποσό ήταν απλή συμμετοχή με 48 στήλες και έχει και 19 επιτυχίες στη δεύτερη κατηγορία. Το δελτίο του Τζόκερ παίχτηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Βρέθηκαν επίσης 24 δελτία με 5 επιτυχίες, που καθένα τους κερδίζει από 6.331,39 ευρώ.

Ενημέρωση σχετικά με τη συγκομιδή και εμπορία ακτινιδίων στην Π.Ε. Πιερίας

Κατόπιν ενταντικών ελέγχων από κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, διαπιστώθηκε κρούσμα πρόωρης συγκομιδής ακτινιδίων, με συνέπεια την δέσμευση και καταστροφή ποσότητας 10 τόνων ακτινιδίων και την παραπομπή των υπευθύνων στην αρμόδια επιτροπή κυρώσεων.

Στους κορυφαίους 30 συλλόγους της χώρας ο Αρχέλαος

Η αρχική αξιολόγηση των συλλόγων βγήκε από τον ΣΕΓΑΣ που φέτος συμπεριέλαβε 328 σωματεία, 16 περισσότερα από πέρσι (312), ενώ όπως φαίνεται ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος επέστρεψε στην κορυφή αφήνοντας δεύτερο το ΓΣ Κηφισιάς. Να σημειωθεί ότι η τελική θα ανακοινωθεί μετά το Μαραθώνιο.

"Οι Ολυμπιάδες" - Εκδήλωση: "Διαχείριση άγχους, μάθηση και ευεξία"

Το Παράρτημα Πιερίας της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών "Οι Ολυμπιάδες" σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μοριακής Ιατρικής και Βιοϊατρικής Έρευνας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: "Διαχείριση αγχους, μάθηση και ευεξία" Ένας οδηγός για το μαθητή, το γονέα και το δάσκαλο" την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».

"Εισβολή" φιλάθλων στην Εξοχή καταγγέλει ο Άρης Κοκκινοπλητών