4 Απριλίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Απομάκρυνση περιπτέρου στην πλατεία Ηρώων



Στην απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Ηρώων (συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και πλατείας Ηρώων), στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής και, κυρίως, στη διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και ΑμεΑ, αναμένεται να συμβάλει η αποξήλωση περιπτέρου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

Σκοτώθηκε 25χρονος στην Βεργίνα Ημαθίας


Σήμερα (4 Απριλίου 2018) και ώρα 16.15 στην Βεργίνα Ημαθίας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 64χρονος υπήκοος Ισραήλ, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου οδηγού της δίκυκλης μοτοσικλέτας. Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ



Ανακοινώνεται ότι, τη Μεγάλη Παρασκευή (06-04-2018), λόγω περιφοράς των Επιταφίων των Ιερών Ναών Αγίου Μηνά, Αγίου Δημητρίου, της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη), θα ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί στη στάθμευση και στην κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό τομέα της πόλης:

Βέροια: Σημαντική ανακοίνωση για τη νόσο της Ιλαράς



Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης και κάθε ενδιαφερόμενο ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του ΚΕ.Ε.Λ.Π.ΝΟ., από το Μάιο 2017 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας περισσότερα από 700 κρούσματα ιλαράς και δύο θάνατοι.

Πρόταση Νόμου Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή για την Άμυνα εντός Οικιακού Ασύλου



Με αφορμή την ραγδαία άνοδο της σκληρής εγκληματικότητας και τις συνεχείς εισβολές ληστών σε οικίες Ελλήνων πολιτών η Χρυσή Αυγή κατέθεσε στην Βουλή πρόταση νόμου που επιλύει αυτό το μείζον πρόβλημα.

Η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου στην 3η Συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών Νάουσας



Στην 3η συνάντηση Παιδικών & Νεανικών Χορωδιών Νάουσας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 31/03 και 01/04/ στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, από τον Σύλλογο Πολιτισμού ενCANTO με την αρωγή του Δήμου Νάουσας και με την αμέριστη συμπαράσταση εθελοντών της πόλης συμμετείχε η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της ΧXIV ΤΘ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας



Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποίησε ο νέος Διοικητής της ΧXIV ΤΘ Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Ταξίαρχος, κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Προσελήφθη με πλαστό απολυτήριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης


Μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο που διενήργησε η διοικητική υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε ότι νεοπροσληφθείς συμβασιούχος υπάλληλος είχε καταθέσει πλαστογραφημένο απολυτήριο Γυμνασίου και φυσικά τον έστειλαν σπίτι του.

Σχολή Κινηματογράφου στην Δράμα



Πανεπιστημιακή Σχολή Κινηματογράφου στην Δράμα, από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
το πλαίσιο της δημιουργίας Σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, δηλώνει:

Στον «αέρα» συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας



Απορρίφθηκε χθες το μεσημέρι το αίτημα προσωρινής διαταγής που ζήτησαν από το Πρωτοδικείο Καβάλας οι 56 συμβασιούχοι της Καθαριότητας.

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Ενημέρωση για προστασία των μελισσών από ψεκασμούς



Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υπενθυμίζει στους παραγωγούς τη αναγκαιότητα προστασίας των μελισσών από τους διενεργούμενους ψεκασμούς κατά την περίοδο ανθοφορίας των καλλιεργειών.

1ο Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας



Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Μαθητικής Δημοσιογραφίας στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη». Η παραπάνω δράση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Δ/ντριας του Γυμνασίου Μακρυγιάλου κ. Ευαγγελίας Κανάλη,

Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα;



Το βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα. Η παράδοση μάλιστα επιτάσσει να τα βάφουμε κόκκινα, ενώ τα τελευταία χρόνια η τάση είναι τα αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα και να στολίζονται με ποικίλα σχέδια και τεχνοτροπίες.

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου - Η Σταύρωση του Θεανθρώπου



Η Μεγάλη Πέμπτη, η ιερή μέρα κατά την οποία εορτάζεται ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους.

Τα Δώδεκα Ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Τον Μυστικό Δείπνο, το δάκρυ και την ανθρώπινη αδυναμία στους κήπους της Γεσθημανής, την προδοσία του από τον Ιούδα, την σύλληψη, την δίκη, τα βασανιστήρια, την Σταύρωση.

Γραμμή έκτακτης ανάγκης άπό το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο



Η Διοίκηση του Δ.Π.Θ., στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των τυχόν έκτακτων περιστατικών που ανακύπτουν στον χώρο των πανεπιστημιουπόλεων θέτει σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 2-4-2018 μια νέα υπηρεσία.

Ψώνισε από την τοπική αγορά και έλα να πάρεις το δώρο σου

Ψώνισε από την τοπική αγορά και έλα να πάρεις το δώρο σου από τo περίπτερo του Επιμελητηρίου
Στηρίζουμε τον τόπο μας !



Με αγορές άνω των 20 ευρώ από την τοπική αγορά σας περιμένουμε να πάρετε το δωράκι σας

από τα περίπτερα του Επιμελητηρίου Πιερίας

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 11/04


Κατερίνη: Συνελήφθη 47χρονος για το αδίκημα της υπεξαίρεσης


Συνελήφθη χθες (3-4-2018) το πρωί στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Εκπαιδευόμαστε στην τέχνη της παραδοσιακής κατασκευής διχτυών


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 57χρονη γυναίκα με 2500 πακέτα τσιγάρα



Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η ολοκληρωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη γυναίκας που κατείχε και απέκρυπτε μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρα και συσκευασιών καπνού.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ


ΜΗΝΥΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ



Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί,

Μέσα σέ ἀτμόσφαιρα πνευματικῆς ἀνατάσεως, χαρᾶς καί πανηγύρεως ἀξιωνόμαστε καί φέτος νά ἑορτάσουμε τήν Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου μας, καί νά ἐπαναλάβουμε τόν νικητήριο παιᾶνα «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».

ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ



Η πολύχρονη και πολυποίκιλη συμπόρευση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με το Επιμελητήριο Πιερίας έχει συνέχεια και προοπτική. Επιβεβαιώθηκε για ακόμα φορά στην εποικοδομητική συνάντηση συνεργασίας των δύο πλευρών που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του παραγωγικού φορέα της Πιερίας, την Μ. Τρίτη 3 Απριλίου 2018.

Εικαστικές δημιουργίες επιβράβευσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη



Τις δικές τους πασχαλινές κάρτες δημιούργησαν οι λιλιπούτειοι ζωγράφοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Οι νεαροί δημότες, στην πλειοψηφία τους μαθητές στο τμήμα εικαστικών του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου, έβαλαν τις δικές τους πινελιές και μέσα από τη δική τους ματιά ζωγράφισαν το Πάσχα.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας



Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν. Πιερίας «Ο Όλυμπος» μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στη στέγη του συλλόγου στις 01-04-2018, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ την Κυριακή στο KARTELL



Μια ξεχωριστή βραδιά προσφορά της διοίκησης μέχρι πρωίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κυριακή μετά τη λήξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και μέλη της διοίκησης.