22 Μαΐου 2018

Διακοπή νερού στις οδούς Λαζαίων, Γεωργάκη Ολυμπίου και Αγίας Λαύρας,

"H Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης σας ενημερώνει, ότι σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου υπάρχει διακοπή νερού και θα συνεχίσει να υπάρχει για τις επόμενες ώρες, στις οδούς Λαζαίων, Γεωργάκη Ολυμπίου και Αγίας Λαύρας, λόγω έκτακτης βλάβης στο κεντρικό δίκτυο της ύδρευσης."

Στην ίδρυση Σ.Μ.Α.Υ. προσανατολίζεται ο Δήμος Κιλκίς



Την ίδρυση και λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (Σ.Μ.Α.Υ.) ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης μιλώντας σε ημερίδα για τη συμβολή της ανακύκλωσης στην επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Μαϊου το ΕΒΕ Κιλκίς σε συνεργασία με τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΟΔΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Μοναστηρίου στα όρια του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Το έργο θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018.

Με τη συμμετοχή 1000 παιδιών η λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους



Το Σάββατο 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων παιδιών Δημοτικού-Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τις Ενορίες των Αρχιερατικών Περιφερειών Κατερίνης, Περιχώρων Κατερίνης και Πέτρας. Η τελετή λήξης φιλοξενήθηκε στο οργανωμένο ιδιωτικό camping στην Πλάκα Λιτοχώρου.

Στον Δήμο Κατερίνης το Α’ Βραβείο της καλύτερης συνδιοργάνωσης των εκστρατειών ECOMOBILITY



Με αφορμή την απονομή στον Δήμο Κατερίνης του πρώτου βραβείου της καλύτερης συνδιοργάνωσης των εκστρατειών ECOMOBILITY KAI FREE MOBILITY 2017-18, στις οποίες διαγωνίσθηκαν 11 Δήμοι της χώρας, τα μέλη των εμπλεκόμενων ομάδων και φορέων της πόλης μας πραγματοποίησαν μία συνάντηση ευχαριστιών και απολογισμού.

«Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Ρυακίων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης



Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κος Ευάγγελος Β. Λαγδάρης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού αξιοποιώντας τις προσκλήσεις των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, προχωρούν στην ένταξη της πράξης με τίτλο: «Αγροτική Οδοποιία Τ.Κ. Ρυακίων Δήμου Πύδνας – Κολινδρού» προϋπολογισμού μελέτης 305.881,44€ (με ΦΠΑ) στο Π.Α.Α. 2014-2020.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΦΗΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ



Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ), για πρώτη φορά φέτος εφάρμοσαν πρόγραμμα αντιμετώπισης των προσβολών του εντόμου σφήκα της καστανιάς (Dryococcus kuriphillus) σε καστανεώνες, με την μέθοδο της βιολογικής καταπολέμησης. Δηλαδή, με στοχευμένες εξαπολύσεις του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis, φυσικού εχθρού της σφήκας της καστανιάς.

Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης " Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω¨στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης



Στα γαλανά νερά της Παραλίας Κατερίνης μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, όποια παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών το επιθυμούν, θα έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με το θαλασσινό νερό, διασκεδάζοντας με ομαδικά παιχνίδια τόσο στη θάλασσα όσο και στην άμμο.

Τιμήθηκε στην Κατερίνη η Επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση 80χρονου στη θάλασσα, στην παραλιακή περιοχή της Λεωφόρου Νίκης Θεσσαλονίκης.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι ο ανωτέρω είχε εξέλθει με τη συνδρομή ιδιωτών, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ΑΧΕΠΑ για προληπτικούς λόγους.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.