23 Μαΐου 2018

9η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Νάουσας



Ξεκινά τo Σάββατο 26 Μαΐουη 9η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Νάουσας θα διοργανωθεί στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου, η οποία θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

Η καθιερωμένη έκθεση θα στεγαστεί σε ειδικά διαμορφωμένες λυόμενες εγκαταστάσεις (περίπτερα-stand) και εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Νάουσα: Ειδικό βοήθημα για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα



Παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για τη στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ο Δήμος Νάουσας. Το ειδικό βοήθημα αφορά τη στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας



Το 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας είναι γεγονός! Από 15 έως 17 Ιουνίου 2018 η πρωτεύουσα του μακεδονικού κάμπου ανοίγει την αγκαλιά της και σας περιμένει για μια σειρά από δράσεις με επίκεντρο το Ροδάκινο.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΑΝΟΧΕΙΡΩΤΗ



Η πρόσφατη καταιγίδα που έπληξε τη Θεσσαλονίκη απέδειξε για ακόμα μία φορά τις μεγάλες ελλείψεις που υφίστανται ως προς τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισής της. Ήταν πραγματικά ευτύχημα που δε θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα, ενώ η πολιτεία έλαμψε δια της απουσίας της. Ενόψει της αυριανής ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα τα ακραία καιρικά φαινόμενα και επειδή διετέλεσα δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, η ανάγκη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας κρίνεται επιτακτική.

Πιερία: Συνελήφθη 36χρονος με 8 δενδρύλλια κάνναβης



Συνελήφθη στις (21 Μαΐου 2018) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας,

από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της

Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 36χρονος ημεδαπός, καθώς

διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρες στην αυλή της οικίας του, 8

δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 33 εκατοστά, τα οποία εκριζώθηκαν

και κατασχέθηκαν.

Ενημέρωση για την αναζήτηση των οστών των πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41



Την 22α Ιανουαρίου 2018 μετά από Συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας, άρχισε επισήμως η αναζήτηση των οστών των 7.976 πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41 στη Βόρεια Ήπειρο, που σχεδόν στο σύνολό τους επί 78 χρόνια παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.

«Πλουμίδια και Ωραΐσματα» της Κατερίνας Νταηλάκη – Ιορδανίδου στην Αστική Σχολή



Κομψοτεχνήματα ψυχής εκτίθενται και φέτος στην έκθεση χειροποίητου κοσμήματος, που με τίτλο «Πλουμίδια και Ωραΐσματα» παρουσιάζει στην Αστική Σχολή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ», η Κατερίνα Νταηλάκη – Ιορδανίδου.

Όπως η ίδια η δημιουργός τονίζει: «Φωτίζεται η ψυχή του ανθρώπου όταν δημιουργεί και είναι σημαντικό, αυτό το φως να το μοιράζεται. Σας περιμένουμε στην Αστική Σχολή να μοιραστούμε την ψυχή μας…...»



Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 26 Μαΐου.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος στην εκδήλωση του Γυμνασίου Μακρυγιάλου



Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου πραγματοποίησε την Παρασκευή 18 Μαΐου εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση των μαθητών και του Συλλόγου Διδασκόντων.

To ΧΡΥΣΟ βραβείο απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο της Βροντούς στα Education Leaders Awards



To ΧΡΥΣΟ βραβείο για τις άριστες κτηριακές του εγκαταστάσεις απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο της Βροντούς στα Education Leaders Awards, που απενεμήθη την Παρασκευή 18 Μαΐου στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην Αθήνα.