1 Ιουνίου 2020

Κατερίνη: Στήριξη σε 10 κακοποιημένες γυναίκες έδωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών



Δέκα (10) περιστατικά κακοποίησης γυναικών αντιμετώπισε τον μήνα Μάιο το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έξι γυναίκες που από το προηγούμενο διάστημα αναζήτησαν συνέχιση στήριξης σε προβλήματα βίας που υφίσταντο στο στενό τους περιβάλλον, καθώς και για τέσσερις γυναίκες που, μόλις τον μήνα Μάιο, βρήκαν για πρώτη φορά καταφύγιο ασφάλειας στο Κέντρο Συμβουλευτικής.

Ενδέχεται όμως να υπάρχουν και άλλα περιστατικά λεκτικής, οικονομικής και σωματικής βίας κατά γυναικών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, οι οποίες όμως, για διάφορους λόγους, δεν καταγγέλλουν τους δράστες. Γι’ αυτό και ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, συνεχίζει τις δημόσιες εκκλήσεις τους προς τις γυναίκες που υφίστανται βία. Και τους ζητά να καταγγέλλουν αμέσως τους δράστες.




Νέα έκκληση του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, προς γυναίκες που κακοποιούνται

«Εμείς, ως Δήμος, καλούμε κάθε γυναίκα που θεωρεί ότι κακοποιείται είτε λεκτικά, είτε σωματικά, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, να μη διστάζει και να μην κρύβεται, αλλά να έρχεται στον Δήμο και στο Κέντρο Συμβουλευτικής για πολυποίκιλη στήριξη και υποστήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσιαλός, δήλωσε ότι «ο αγώνας εναντίον της βίας σε βάρος γυναικών, είναι συνεχής», ενώ η Εντεταλμένη Σύμβουλος στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης και Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης, Ασημίνα Πούλιου, επισήμανε: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο, το ολιγομελές επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής συνεχίζει να φέρνει σε πέρας και με επιτυχία το έργο του».

Οποιαδήποτε γυναίκα θέλει να επικοινωνήσει με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 23510 366 78. E-mail: womenaid@katerini . Ωράριο λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.




Επικοινωνία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δ.Κατερίνης

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σημερινός υπεύθυνος του έργου του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δ.Κατερίνης είναι ο υπάλληλος Προγραμματισμού του Δ. Κατερίνης, Εμμανουήλ Κοσμαδάκης, ενώ η Επιτροπή Παραλαβής και Πιστοποίησης Ποιότητας Παραδοτέων του Υποέργου (ΕΠΠΕ) αποτελείται από τις κυρίες Αναστασία Νταντάμη, Στέλλα Γκατζά και Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου.



Οποιαδήποτε γυναίκα θέλει να επικοινωνήσει με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης μπορεί να επικοινωνεί στο τηλέφωνο 23510 366 78. E-mail: womenaid@katerini . Ωράριο λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !