6 Ιανουαρίου 2021

13 πρόστιμα για μη χρήσης μάσκας και άσκοπη μετακίνηση στην Πιερία




Στην Κεντρική Μακεδονία, χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 5.086 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν στην Πέλλα, 8 στο Κιλκίς, 4 στην Ημαθία, 3 στην Πιερία και μία στις Σέρρες. Από τα 27 πρόστιμα που επιβλήθηκαν για μη χρήση μάσκας, τα 21 βεβαιώθηκαν σε πεζούς.

Δήμος Κατερίνης: Επιχείρηση καθαρισμού στη νότια γέφυρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού




Στις συστηματικές πρωτοβουλίες, που με εντολή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, από κοινού αναλαμβάνουν οι Αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας αντίστοιχα, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία, εντάσσονται οι τακτικές επιχειρήσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού δημόσιων – κοινόχρηστων χώρων.

Κατερίνη: Βρέθηκε μονοκατοικία για το “Υπνωτήριο αστέγων”

 


Γίνεται η αρχή για τη λειτουργία ενός προσωρινού “Υπνωτηρίου αστέγων” στην πόλη μας το οποίο θα μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.


Βρέθηκε μονοκατοικία για τον άστεγο συμπολίτη μας.

Σημαντική μείωση των τροχαίων στην Κεντρική Μακεδονία το 2020




Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2020, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας

Κάλαντα & έθιμα των Φώτων στην παλαιά Λεπτοκαρυά





Οι κάτοικοι της παλαιάς Λεπτοκαρυάς, πίστευαν πως τα Χριστούγεννα «έρχονταν» τα “δωδεκάημερα” (δηλ. “καλικάντζαροι” που ενοχλούσαν τους ανθρώπους). Τα “δωδεκάμερα” ήταν «δαιμονικά» που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους ως την ημέρα των Φώτων, γι’ αυτό και λεγόταν “δωδεκάμερα”,

Δωρεά προς το Νοσοκομείο Έδεσσας




Η παραμονή της πρωτοχρονιάς ήταν μία πολύ σημαντική μέρα για την Κοινωνία σε Κίνηση καθώς έφτασε η στιγμή να παραδώσει το τροχήλατο οξύμετρο που εξασφάλισε με την συμμετοχή των μελών της και με τη βοήθεια μιας ακόμα επιχείρησης.