22 Φεβρουαρίου 2021

Στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης συγκεντρώνονται καθημερινά μεταχειρισμένες σχολικές τσάντες




Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση χρησιμοποιημένων σχολικών τσαντών οι οποίες θα διατεθούν σε οικογένειες που στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Απάντηση Προέδρου Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αστερίου Μπουσνάκη στα Περί Νομιμότητας




Στο Δ.Σ. που διενεργήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους ο κ. Δήμαρχος Κατερίνης εξήρε την άψογη συνεργασία και σύμπνοια που υπάρχει μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στη λήψη των αποφάσεων σχεδόν κατά απόλυτη πλειοψηφία. Ο πρ. Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με τον δημοτικό συνδυασμό ‘’Πολίτες σε δράση’’ κ. Δρούγκας Φ. ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Δήμαρχο για την αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουν όλα τα μέλη του Δ.Σ. με σκοπό την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

Σωστικές ενέργειες - καθαρισμοί ρεμάτων στην παραλία Παντελεήμονα




Συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο των σωστικών παρεμβάσεων, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.


Αυτοψία στις σωστικές ενέργειες καθαρισμού των ρεμάτων ΄΄Λαγός΄΄ και ΄΄Φυλουριά΄΄, στην παραλία Παντελεήμονα, που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,

Περίσταση και Καλλιθέα. Τα προβλήματα με τα κράσπεδα και τις ασφαλτοστρώσεις συνεχίζονται




Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε σημεία του Δήμου μας, που δεν φαίνεται να απασχολούν κάποιον από τη διοίκηση.



Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι πολλά σημεία στην Περίσταση και την Καλλιθέα, που εμφανώς υστερούν σε θέματα κρασπέδων, ασφαλτοστρώσεων και αποστραγγιστικών έργων.

Καταυλισμός Ρομά στην Κατερίνη - Απομακρύνθηκαν, για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες, μπάζα και σκουπίδια




Σε εξέλιξη είναι από τον Δήμο Κατερίνης επιχείρηση καθαρισμού στην ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού των Ρομά στον Πέλεκα.


Από την περασμένη Πέμπτη, συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, απομακρύνουν απορρίμματα και μπάζα σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί κατά το δυνατόν, το φυσικό περιβάλλον και να απομακρυνθούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.

Το Coffee Tree στην Αλεξάνδρεια ζητάει άτομα για delivery και barista




Το νέο Coffee Tree στην Μ. Αλεξάνδρου 23 στην πόλη της Αλεξάνδρειας προσφέρει θέσεις εργασίας και ζητά.




2 άτομα για το delivery του καταστήματος (απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης για μηχανάκι – προαιρετικά δίπλωμα αυτοκινήτου)

– 1 άτομο για θέση barista (εμπειρία σε ανάλογη θέση θα εκτιμηθεί)

Οι θέσεις είναι πλήρους απασχόλησης.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6974123197
Coffee Tree
Μεγάλου Αλεξάνδρου 23, Αλεξάνδρεια


https://www.alexandreia-gidas.gr/

Σέρβια Κοζάνης: Τους στέλνουν για εμβόλιο στη Δεσκάτη και το Αμύνταιο !




Αυτό συμβαίνει στα Σερβία Κοζάνης. Το Κέντρο Υγείας Σερβίων είναι κέντρο εμβολιασμού με όλες τις προδιαγραφές. Είναι έτοιμο να λειτουργήσει από αρχές Φεβρουαρίου. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε εδώ στα Σέρβια γιατί δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα το κέντρο εμβολιασμού. Αντί αυτού στέλνουν τον κόσμο στο Αμύνταιο (75 Χιλ. ) και στη Δεσκάτη Γρεβενών (54 Χιλ. ) Αντί να στείλουν 100 εμβόλια στο κέντρο Σερβίων, στέλνουν 100 άτομα χιλιόμετρα μακριά. Ας το δούνε λίγο οι αρμόδιοι.

Σέρβια αναμνήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Δήμο Κατερίνης




Ο Δήμος Κατερίνης, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.Η αιμοδοσία θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, στο Κέντρο Ημέρας «4 εποχές» (Παλαιό Νοσοκομείο Κατερίνης), κατά τις ώρες: 09:00 π.μ. – 14:00.

Κοπή επικίνδυνων δέντρων σήμερα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής




Σήμερα Δευτέρα από τις 09.30 το πρωί και ως τις 15.00 το μεσημέρι, στο περιφερειακό οδικό δίκτυο Ν.Φώκαιας- Αθύτου συνεργεία του Δήμου Κασσάνδρας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κασσάνδρας θα προχωρήσουν σε εργασίες κοπής επικίνδυνων δέντρων.

Ανασύρθηκε νεκρός 69χρονος που έπεσε σε αρδευτική τάφρο στην Ημαθία (Βίντεο)




Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση ενός 69χρονου άνδρα με το αυτοκίνητο του σε αρδευτική τάφρο έξω το Ραψομανίκι Ημαθίας, το βράδυ της Κυριακής.

Συντήρηση της δημοτικής οδού Νέου Παντελεήμονα – Παλαιού Παντελεήμονα




Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο, μεταξύ του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου και του εκπροσώπου της εταιρείας «ΟΔΟ-ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ Α.Τ.Ε.» Απόστολο Παπαποστόλη, η σύμβαση κατασκευής έργου με τίτλο «Συντήρηση Δημοτικής Οδού Νέου Παντελεήμονα – Παλαιού Παντελεήμονα», προϋπολογισμού 99.994,80 ευρώ.

Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα το ιικό φορτίο στα λύματα της Κατερίνης

 




Θετική και όμοιων επιπέδων με της προηγούμενης εβδομάδας παραμένει η έκκριση ιικού φορτίου Covid στα λύματα της Κατερίνης, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργεί σε εβδομαδιαία βάση το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής – Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ Γ. ΜΕΛΙΚΗ


Με την ευκαιρία της 143ης επετείου της Επανάστασης του Κολινδρού το 1878, με πρωτεργάτη της τον επίσκοπο Κίτρους Νικ. Λούση, θα προβληθεί σήμερα Δευτέρα 22-2-2021 και ώρα 19.00' στη Pella tv η εκπομπή "Μια φωτογραφία μια ιστορία" με καλεσμένους: α) τον λαογράφο, δημοσιογράφο, συγγραφέα και τηλεοπτικό-ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργη Μελίκη,