26 Φεβρουαρίου 2021

Πιερία: Νοίκιασε φορτηγάκι και το "μετέτρεψε" σε Ασθενοφόρο !






Συνελήφθη χθες (25 Φεβρουαρίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή της

Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης,

ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε σε αστυνομικό έλεγχο με

όχημα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε,

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στο Αιγίνιο


Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος την Κυριακή 28/02/2021 από ώρα 10:00 π.μ. -14:00 μ.μ. σε όλο το κάτω τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής και περιοδικά σε τμήματα του οικισμού του Αιγινίου.

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Πιερίας για τον κ. Νταντάμη




Χωρίς καμία έκπληξη, πλέον, διαβάσαμε την δημόσια τοποθέτηση του ”επικεφαλής” του συνδυασμού "Ανανέωση Τώρα" κ. Νταντάμη, με την οποία επιχειρεί να αμυνθεί επιτιθέμενος. Έστω και τούτη την στιγμή θα περιμέναμε να σεβαστεί τον προοδευτικό κόσμο που τον στήριξε στις δημοτικές εκλογές και να απαντήσει στην ουσία και όχι να επιχειρεί για ακόμα μια φορά με ύβρεις και ψευδολογίες να εκτρέψει την προσοχή από τα σημαντικά «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.»

Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για τον «Πεζόδρομο– Ποδηλατόδρομο Παραλίας Κορινού»




Προς συζήτηση και λήψη απόφασης η γνωμοδότηση που διατύπωσε κατά πλειοψηφία το συμβούλιο Κοινότητας Κορινού για το ημιτελές έργο «Πεζόδρομος – Ποδηλατόδρομος Παραλίας Κορινού», θα τεθεί στην επικείμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης.

Πραγματοποιήθηκε η διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-ΤΕΒΑ του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού




Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που είναι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Δήμος Κατερίνης: «Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε;» - Διαδικτυακή ενημέρωση για τους Ρομά




Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση - διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα «Γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε;» παρακολούθησαν την περασμένη Τρίτη οι Ρομά του καταυλισμού Πέλεκα. Στη διάρκεια της διαδικτυακής ενημέρωσης, την οποία πραγματοποίησε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κατερίνης, διατυπώθηκαν απορίες και καίρια ερωτήματα, τα οποία και απαντήθηκαν, από την Επισκέπτρια Υγείας Δέσποινα Τοπάλη.

"Είσαι σπουδαίος Θόδωρε. - Κι εσύ, κι εσύ Θόδωρε συνονόματε. Κι εσύ σπουδαίος είσαι."




Οι ψευτοΘόδωροι

- Είσαι σπουδαίος Θόδωρε.

- Κι εσύ, κι εσύ Θόδωρε συνονόματε. Κι εσύ σπουδαίος είσαι. Πολύ ωραία μας τα είπες.

- Επ, κι εγώ Θόδωρος είμαι. Σας στέλνω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την Πιερία.

- Γεια σου κι εσένα συνάδελφε και συναγωνιστή Θόδωρε.

Και εγένετο συνδικαλιστική εσπερίδα της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, όπου όλοι γίναμε ολίγον τι σοφότεροι, πληρώνοντας το τίμημα των τριών ωρών από τον πολύτιμο προσωπικό μας χρόνο προς χάριν της απεργίας-αποχής, όπως ονομάζεται το εφεύρημα της Ο.Λ.Μ.Ε.

Ο Τομέας Υγείας της ΔΕΕΠ Πιερίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό του Νοσοκομείου Κατερίνης




Οι κοινωνίες και οι οικονομίες της Ε.Ε βιώνουν μια βαθιά και ασύμμετρη κρίση από την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από μία πρωτόγνωρη απειλή για την οποία δεν υπήρχαν τα υγειονομικά όπλα για την αντιμετώπισή της.

Στην Ελλάδα, η επιστήμη, η Κυβέρνηση, το κράτος και οι πολίτες έδρασαν, από την πρώτη στιγμή, με προνοητικότητα, μεθοδικότητα και συντονισμό.

Τεστ covid με τη μέθοδο drive through στην Ανδρομάχη & τον Μάρτιο




Με στόχο την εξακρίβωση και την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας και σε όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, θα συνεχιστεί στην εμποροπανήγυρη (Ανδρομάχη), από Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ Πιερίας, η λειτουργία Κέντρου Δειγματοληψίας τεστ covid με τη μέθοδο drive through (με μεταφορικό μέσο).