4 Μαρτίου 2021

Βροντού: Εγγραφές προνηπίων στο Νηπιαγωγείο και μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού

 


Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι από εσάς έχουν παιδιά που γεννήθηκαν το 2017 και 2015, από 1 Μαρτίου 2021 έως 20 Μαρτίου 2021, θα γίνουν:

Α. Οι εγγραφές προνηπίων στο Νηπιαγωγείο με έτος γέννησης το 2017, για το

σχολικό έτος 2021-2022.

Νέος μετασεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Ελασσόνα -Αισθητός σε όλη την Πιερία




Νέος μετασεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ – σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο – σημειώθηκε στην Ελασσόνα το βράδυ της Πέμπτης (04/03) και προκλήθηκε πανικός στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πώς προκάλεσε ακόμα περισσότερες ζημιές σε σπίτια και οικήματα. Μετά από αυτές που συνέβησαν από τον κύριο σεισμό των 6 Ρίχτερ και τους μετασεισμούς. Μη κατοικήσιμα πάνω από 200 σπίτια σε Ελασσόνα και Τύρναβο…

Σπαντιδέας: Μετακινούμενες βόμβες κορωνοϊού, παιδιά και έφηβοι




«Το αγγλικό στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό και θα επικρατήσει στην Ελλάδα. Όμως κυρίως οι έφηβοι και τα νεαρότερα άτομα μπορούν να κολλήσουν πολύ εύκολα. Περνάνε βέβαια πολύ ελαφρύτερα τη νόσο ή είναι ασυμπτωματικά, αλλά αποτελούν "μετακινούμενες βόμβες", δηλαδή μεταφέρουν τον ιό μέσα στην οικογένεια. Χρειάζεται, λοιπόν, πολλή προσοχή» λέει στο zougla.gr ο Αναστάσιος Σπαντιδέας, παθολόγος, κλινικός φαρμακολόγος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Καθαρισμός στραγγιστικής τάφρου στο Δήμο Δίου Ολύμπου,από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

 








Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού, της στραγγιστικής τάφρου, στην αγροτική περιοχή Καρίτσα-Δίον, που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, διενήργησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο, τους Αντιδημάρχους Δήμου Δίου-Ολύμπου, κ.κ., Αθανάσιο Καλαϊτζή

Ο Δήμος Κατερίνης υποστηρικτής της Έκθεσης Φωτογραφίας: «Εξερευνώντας τις πόλεις μας»




Ο Δήμος Κατερίνης υποστηρικτής της Έκθεσης Φωτογραφίας: «Εξερευνώντας τις πόλεις μας», μιας ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας την οποία εγκαινιάζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), με έργα 38 ερασιτεχνών φωτογράφων, Ελλήνων και προσφύγων που βρήκαν ένα νέο σπίτι στην Ελλάδα.

Αξιοποίηση και ανάπτυξη του Ολύμπιου ορεινού όγκου

 




Γόνιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/03/2021 στο Δημαρχείο του Λιτοχώρου, όπου ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, την Α’ Αντιπρόεδρο κα Ματούλα Βελώνη, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Πεΐδη και την Οικονομική Επόπτρια κα Χάιδω Παπαχατζή.

78η επέτειο του Ολοκαυτώματος της πόλης των Σερβίων




Την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 11πμ, στην κεντρική πλατεία Σερβίων, θα πραγματοποιηθεί:
--Επιμνημόσυνη δέηση.
--Κατάθεση ενός στεφάνου.
--Σιγή ενός λεπτού.
--Εθνικός Ύμνος.
Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης θα τελεστούν σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και οδηγίες λογω της πανδημίας covid-19. Με περιορισμένο αριθμό παρευρισκομένων (9 άτομα).