16 Μαρτίου 2021

Έδεσσα: 17χρονη με covid μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη




Συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, καθώς σήμερα το μεσημέρι περιστατικό covid, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.Πρόκειται για 17χρονη, που εισήχθη χτες στο Νοσοκομείο και μετά από την κλινική παρακολούθηση κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς η κατάσταση της κρίθηκε οριακή. Γεγονός που έγινε σήμερα το μεσημέρι.
Το Νοσοκομείο Έδεσσας βρίσκεται πλέον σε επιφυλακή, καθώς άτυπα μεν, ουσιαστικά δε, κάνει πλέον εισαγωγή περιστατικών covid, αφού το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών είναι πλέον πλήρες στη Μονάδα του, φιλοξενώντας 28 περιστατικά covid (προληπτικά κάποια εξ αυτών).


logospellas

Κορινός: "Έφυγε" από τη ζωή ο Απόστολος Βουνίσιος




Η είδηση της απώλειας του αγαπητού φίλου Αποστόλη Βουνίσιου μας

γέμισε βαθιά θλίψη. Ο Αποστόλης Βουνίσιος υπήρξε ένας επιτυχημένος

και πρωτοποριακός επιχειρηματίας, ένας εργατικός και έντιμος άνθρωπος.

Άνθρωπος με πλούσια δράση στα κοινά. Τόσο από τη θέση του Προέδρου

της Κοινότητας Κορινού όσο και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου

του Δήμου Κορινού, αγωνιζόταν πάντοτε για το καλό και την πρόοδο του

τόπου του, του Κορινού, που τόσο πολύ αγαπούσε.

Βελτίωση υποδομών οδοποιίας στο αγρόκτημα Καλλιθέας




Οι εργασίες βελτίωσης των αγροτικών υποδομών που εκτελούνται στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης, διευκολύνουν την πρόσβαση των κατοίκων στα κτήματά τους, συμβάλλουν στη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, ενώ συμπεριλαμβάνονται σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Επέκταση του αρδευτικού δικτύου στην Τ.Κ. Τριλόφου




Την πληρέστερη άρδευση των καλλιεργειών της Τ.Κ. Τριλόφου και την καλύτερη διαχείριση του νερού για την άρδευση σε μία από τα μεγαλύτερες αγροτικές περιοχές της συγκεκριμένης τοπικής κοινότητας αναμένεται να εξασφαλίσει η επέκταση του αρδευτικού δικτύου στη θέση «Κλεισάμπαιρ», που προγραμματίζει ο Δήμος Κατερίνης.

Αναστέλλεται η συνταγογράφηση στο Α’ ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης

 


Κλειστό θα παραμείνει το Α’ ΚΑΠΗ του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης (πλατεία Ηρώων) έως τις 26 Μαρτίου 2021, λόγω εμφάνισης κρούσματος Covid-19.

Η συγκεκριμένη δομή εξυπηρετούσε μόνο ανάγκες συνταγογράφησης ηλικιωμένων, αφού λόγω των υγειονομικών συνθηκών, είχαν ανασταλεί, όπως και σε όλα τα ΚΑΠΗ του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, οι υπόλοιπες δράσεις.


Σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης




Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης οδήγησε στην ταυτοποίηση μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 12 ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων την εγκληματική ομάδα, ο οποίος είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Λιτόχωρο: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά με τίτλο «ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ»



Τ

α ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ έμπρακτα και διαχρονικά επενδύουν στον πολιτισμό, καθώς ο πολιτισμός συνιστά γνήσια μορφή έκφρασης την εσωτερικών δυνατοτήτων των κατοίκων και μέσο καλλιέργειας γνώσης και εξύψωσης της τοπικής κοινωνίας.

Και ο παρών δέκατος ένατος τόμος με τίτλο «ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ» ιχνηλατεί την αξιοπρόσεκτη διαδρομή του Λιτοχώρου επί Οθωμανικής κυριαρχίας, προσφέροντας αυτοτελή μελετήματα στον αγνό αναγνώστη για να προσεγγίσει καλύτερα το παρελθόν του τόπου.

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, σε εργασίες ασφαλτόστρωσης στην ορεινή Πιερία




Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης-ασφαλτόστρωσης, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού και ειδικότερα στη 13η Επαρχιακή Οδό Ρυακίων – Καστανιάς – Κολινδρού, που πραγματοποιούνται, στο πλαίσιο του έργου: “Αποκατάσταση καταστρώματος οδού στο ορεινό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ Πιερίας”, που έχει σαν αντικείμενο εργασιών την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση φθορών, ζημιών και συντήρηση για την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στο ορεινό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πιερίας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτης Μαυρίδης, μετέβησαν στο σημείο των εργασιών για αυτοψία των παρεμβάσεων στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο.

Εμβολιασμός: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο




Γράφουν οι

Θάνος Κάλπης, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών / Μέλος ΟΝΝΕΔ - Αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας

Ευάγγελος Σουσουρογιάννης, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών / Μέλος ΟΝΝΕΔ








Με αφορμή την πρόσφατη συμπλήρωση του συμβολικού ορίου του 1.000.000 εμβολιασμών, είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να αναδειχθεί η μέχρι τώρα επιτυχημένη προσπάθεια ολοκλήρωσης του προγράμματος της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού υπό την εποπτεία και την οργάνωση της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αντικατάσταση των τελευταίων Αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης της Βέροιας




Ξεκίνησε σήμερα το έργο, «Αντικατάσταση Αμιαντοσωλήνων Εσωτερικού Δικτύου ύδρευσης πόλης Βέροιας», προϋπολογισμού #800.000,00ευρώ#, που αφορά την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου που βρίσκονται στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Βέροιας, με τη δαπάνη των εργασιών να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των #426.560,00ευρώ#.