12 Απριλίου 2021

Rapid test σε Λιτόχωρο, Λεπτοκαρυά, Βροντού, Παντελεήμονα




Ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τρίτη 13 Απριλίου 2021 από τις 10:30 π.μ., Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ Πιερίας, στην πλατεία της Λεπτοκαρυάς και το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου.

60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΕΡΙΚΟΣ




ΠΙΕΡΙΚΟΣ μια ομάδα, μια πόλη, μια ιστορία, μια αγάπη

11/4/1961 – 11/4/2021

Η Πιερία και η Κατερίνη ως πόλη με μακρόχρονη ιστορία και διαρκή παρουσία για 60 ολόκληρα χρόνια στα αθλητικά δρώμενα εδώ και δεκαετίες είναι η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Επίσκεψη κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής Πιερίας στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

   


Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης επισκέφτηκε το Σάββατο -10/4 ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Πιερίας Κωνσταντίνος Κιτιξής συνοδευμένος από τον Αναπληρωτή Γραμματέα Στέφανο Παπακώστα και το μέλος της ΝΕ Γιώργο Σωτηριάδη και συναντήθηκε με την Πρόεδρο Δέσποινα Κωνσταντίνου.

Στις 16 Οκτωβρίου στην Κατερίνη η διαδημοτική Έκθεση Τιμής στην Ελληνική επανάσταση




Στις 16 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα σταθμεύσει στην πόλη μας, η διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων που φωτίζει τον αγώνα και την προσφορά των Μακεδόνων στην απελευθέρωση του γένους.

Μικρές ιστορίες της νύχτας" ονομάζεται το πρώτο βιβλίο της Μαγδαληνής Γαϊτανίδου




"Μικρές ιστορίες της νύχτας" ονομάζεται το πρώτο βιβλίο της φιλολόγουαπό την Πιερία, Μαγδαληνής Γαϊτανίδου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις
Εκδόσεις Αποστακτήριο.

Κίτρος: Ζημιές σε καλλιέργειες ακτινιδίων από τον παγετό της 9ης Απριλίου




Σήμερα 12-4-2021 κλιμάκιο γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας πραγματοποίησε αυτοψία σε αγροτικές περιοχές του ΔΔ Κίτρους για τις οποίες υπήρξαν αναφορές για ζημιές σε καλλιέργειες ακτινιδίων από παγετό που εκδηλώθηκε στην περιοχή στις 9-4-2021.


Από την αυτοψία διαπιστώθηκαν ζημιές τόσο σε παραγωγικούς οπωρώνες ακτινιδίων όσο και σε νέες φυτείες. Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν ζημιές σε κτήματα που βρίσκονται κυρίως εκατέρωθεν της εθνικής οδού και το ποσοστό της ζημιάς ποικίλει αναλόγως της θέσης και της ηλικίας του οπωρώνα. Ενδεικτικά σε δύο από τα κτήματα που ελέγχθηκαν το ποσοστό της ζημιάς είναι ιδιαίτερα υψηλό, της τάξης του 70-80%.