18 Απριλίου 2021

Απαντητική επιστολή Φ. Μπαραλιάκου προς τον Δήμαρχο Κατερίνης Κ.Κουκοδήμο




Με απαντητική επιστολή του προς τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος ενημέρωσε για την πρόθεσή του να καταθέσει δημοσίως τις απόψεις του στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης για το ζήτημα της εκμίσθωσης των παραθαλασσίων εκτάσεων στη Δ.Κ. Καλλιθέας

Να δημιουργηθεί «άγαλμα του Ορφέα» στη Λεπτοκαρυά




Γνωρίζουμε πως η Λεπτοκαρυά είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα Λείβηθρα, την πατρίδα του Ορφέα. Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους αρχαιολόγους που ξεκίνησε τις ανασκαφές στην ακρόπολη των Λειβήθρων, το έτος 1995. Δυστυχώς όμως, (μέχρι σήμερα) στην κεντρική πλατεία του χωριού, δεν έχουμε βάλει ούτε ένα «άγαλμα του Ορφέα», κάτι που θα αποτελέσει και τον πόλο έλξης για τους επισκέπτες που κατακλύζουν το καλοκαίρι το χωριό μας, (θα γίνει το σημείο αναφοράς του χωριού για τους τουρίστες, όπου θα βγαίνουν αναμνηστικές φωτογραφίες, κλπ).

Αποτελέσματα 8ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔΝΠ




Μέσα στους μήνες της χειμωνιάτικης καραντίνας διεξήχθη φέτος ο καθιερωμένος πλέον Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας «Ο Τόπος μου» για 8η συνεχόμενη χρονιά. 150 φίλοι, εκκολαπτόμενοι συγγραφείς κάθε ηλικίας μας εμπιστεύτηκαν τα γραπτά τους, μας άνοιξαν την καρδιά και τη σκέψη τους και μας έστειλαν τα κείμενά τους.

Σέρρες: Διέρρηξε περισσότερα από 37 καταστήματα μέσα σε 5 μήνες !




Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνολικά 37 διαρρήξεις καταστημάτων που έγιναν τους τελευταίους 5 μήνες στην πόλη των Σερρών.



Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (17 Απριλίου 2021) τα ξημερώματα στις Σέρρες, ένας ημεδαπός άνδρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του συνεργού του, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.