15 Ιουλίου 2021

"Άλλη μία φορά θα πούμε ευχαριστώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου"




Άλλη μία φορά θα πούμε ευχαριστώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.Άλλο ένα περίεργο περιστατικό έγινε αυτές της μέρες με άλλο ένα σκυλάκι που χρειάστηκε βοήθεια.
Το συγκεκριμένο ζώο κυνηγούσε γάτες και μπήκε και αυτό κάτω από ένα αυτοκίνητο όπου εγκλωβίστηκε, δυστυχώς δεν γινόταν να βγει χωρίς βοήθεια.
Μέσα σε δύο μέρες καλέσαμε για δεύτερη φορά την πυροσβεστική για παρόμοιο περιστατικό απεγκλωβισμού σκύλου από αυτοκίνητο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ ξανά στην Πυροσβεστική Λιτοχώρου που ανταποκρίνονται όταν τους χρειαστούμε.

"Να φύγει η μπόχα από την Κατερίνη"




Θέλουμε Ανάσα, θέλουμε Ζωή,
Να φύγει η μπόχα από την Κατερίνη,
Ελάτε μαζί μας να γίνουμε πολλοί, να διώξουμε την μπόχα από την Κατερίνη
ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στον σημερινό"περίπατο τής μπόχας" στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από την προηγούμενη φορά και κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου (όπου και η φωτογραφία) μέσω του πεζόδρομου της Μ. Αλεξάνδρου και μια σύντομη στάση στην πλατεία Ελευθερίας κάνοντας έντονα αισθητή την παρουσία της ΟΠΠ και του κεντρικού στόχου μας συνοδεία της απαραίτητης "φασαρίας". Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη Πέμπτη.

Εμπόριο και Επιδιόρθωση Ακουστικών Βαρηκοΐας AKOUSTICA MEDICA στην Κατερίνη

 

"Τα τελευταία χρόνια η Πιερία έχασε περισσότερα απ΄ ότι κέρδισε "




14 ολόκληρα χρόνια μακριά από την Κατερίνη. Όχι από επιλογή, αλλά από τις καταστάσεις....Παρόλαυτα η αγάπη για την πόλη και το νομό Πιερίας παραμένει μεγάλη. Θα ήθελα να δω τον τόπο μου να προοδεύει, με τους πολίτες του και τους τοπικούς άρχοντες ενωμένους στην προσπάθεια αυτή. Ρομαντικός ; Ονειροπόλος ; Υπερβολικά Αισιόδοξος ;

Συνελήφθησαν τρείς αλλοδαποί για πυροβολισμούς στη Χαλκιδική




Σε συνέχεια του από 5 Ιουλίου 2021 Δελτίου Τύπου, συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου, τρείς αλλοδαποί άνδρες, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που έγινε το βράδυ της 3ης Ιουλίου σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε κατάστημα σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για τη μπόχα στις γειτονιές των Ευαγγελικών, Αγίας Άννας, Νέα Ζωή




Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουλίου, η Συνέντευξη Τύπου της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών "I can't BREATHE" για τη δυσωδία στην πόλη της Κατερίνης, στον φιλόξενο Καπνικό Σταθμό. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ολιγόλεπτο σατυρικό βίντεο, βασισμένο στη διαρκή αναζήτηση της πηγής της δυσοσμίας αδίκως μεταξύ γειτόνων στις γειτονιές των Ευαγγελικών, Αγίας Άννας, Νέα Ζωή κ.α..

"Αν σας χαρίζαν ένα δωρεάν ταξίδι στην Αφρική ούτε που θα αντιδρούσατε για τα υποχρεωτικά εμβόλια "




Με ένα καυστικό σχόλιο για τα υποχρεωτικά εμβόλια και τις αντιδράσεις όσων βρέθηκαν στις πλατείες , μεταξύ αυτών και στην Κατερίνη τοποθετήθηκε μέσω fb η Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κατερίνης Μαρία Τερζίδου.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ - ΜΑΝΗΣ Σ ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ στην Κατερίνη

 

«Εμβολιάστηκα, αλλά δεν πήρα την ζωή μου πίσω»




Ακυρώνονται φεστιβάλ γιατί θα έχουν κόσμο. Η Περιφέρεια στο Κιάτο δεν κάνει την συναυλία στην γενέτειρα του Γιάννη Σπανού γιατί θα έχει κόσμο...Στην Επίδαυρο που είχε 20 χιλιάδες ανθρώπους και
μπράβο

Ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας βραβεύτηκε το Salonica Restaurant του Makedonia Palace




Ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας βραβεύτηκε το Salonica Restaurant του Makedonia Palace στην τελετή απονομής Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας με την διοργάνωση του Αθηνοράματος. Συγκεκριμένα το Salonica Restaurant απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ερασιτέχνη ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ


Η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ανακοινώνει την πρόσληψη του Εμμανουήλ Μπατσαρά στη θέση του προπονητή και του τεχνικού δ/ντή των τμημάτων Υποδομών της Σχολής Ποδοσφαίρου Ακαδημιών Πιερικού, με πλούσιο βιογραφικό προπονητού σε ομάδες Υποδομών και Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα με τον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ.

Ε. Σκούφα: «Χωρίς ανελκυστήρα για ΑμεΑ ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Λιτοχώρου»




Απαγορευτικός είναι ο σιδηροδρομικό σταθμός Λιτοχώρου για όσους έχουν κινητικά προβλήματα και φυσικά για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, αφού δεν υπάρχει ανελκυστήρας και καμία πρόβλεψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατά τα άλλα σύγχρονος σιδηροδρομικός σταθμός Λιτοχώρου κατασκευάστηκε το 2007 χωρίς καμία πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ, προφανώς και αυτών που εμποδίζονται κινητικά. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα σε μια εκτός των άλλων τουριστική περιοχή αναδεικνύει με ερώτησή της προς τους Υπουργούς : Υποδομών και Μεταφορών – Περιβάλλοντος, η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Νεκρός 23χρονος στην Επαρχιακή Ν. Μουδανιών – Σάρτης,




Σήμερα (15 Ιουλίου 2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 61 ο χιλιόμετρο της

Επαρχιακής Οδού Ν. Μουδανιών – Σάρτης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε

30χρονος ημεδαπός και επέβαινε 23χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας και

ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου και τον

τραυματισμό του 30χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος

διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας.

702.460 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης




Σε ένα σύγχρονο ενεργειακά πρότυπο αθλητικό κέντρο αναμένεται να μετατραπεί το Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, καθώς υπογράφτηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα η ένταξη της πράξης «Σύγχρονη Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου και Δράσεις Μείωσης του Ενεργειακού Αποτυπώματος για την Τοπική Κοινωνία της Κατερίνης».

Σε σωστικές παρεμβάσεις,για την αντιπλημμυρική προστασία,η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας




Σε σωστικές παρεμβάσεις, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, μετέβη, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτης Μαυρίδης.

Συγχαρητήρια της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου στον Ιωάννη Σιδηρόπουλο




Με τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Σιδηρόπουλο συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουλίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, προκειμένου να τον συγχαρεί για τη σημαντική διεθνή λογοτεχνική διάκριση που απέσπασε.

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Χ. Λαλούση




Συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο κ. Χαράλαμπο Λαλούση, είχε ο Φώντας Μπαραλιάκος, κατά την οποία συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα αρμοδιότητας του Γενικού Επιτελείου του Στρατού Ξηράς.

Ακουστικά Βαρηκοϊας - Παιδική Βαρηκοΐα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΚΟΗΣ - ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΣ στην Κατερίνη

 

Αναβάλλεται η Γιορτή Νεολαίας λόγω κρουσμάτων του κορωνοϊου




Από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ανακοινώνεται ότι λόγω έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊου τις τελευταίες ημέρες, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά και τους νέους μας, αναγκαζόμαστε να ΑΝΑΒΑΛΛΟΥΜΕ επ’ αόριστον την προγραμματιζόμενη για την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουλίου, 6η Γιορτή Νεολαίας, στην αυλή του Ι. Ναού Αγίας Άννας Κατερίνης.

Το Olympus Summer Camp επιστρέφει στο Λιτόχωρο




Το Olympus Summer Camp, το μεγαλύτερο καλοκαιρινό basketball camp
στην Πιερία θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Έπειτα από την μεγάλη συμμετοχή που είχε η πρώτη διοργάνωση, το μεγάλο αθλητικό γεγονός για τους μικρούς φίλους της καλαθοσφαίρισης επιστρέφει και φέτος το καλοκαίρι στο Λιτόχωρο,

Συνεχόμενα αυξημένη η έκκριση ιικού φορτίου στα λύματα της Κατερίνης




Συνεχόμενα αυξημένη έκκριση ιικού φορτίου στα λύματα της Κατερίνης καταγράφει η επικαιροποιημένη έκθεση συμπερασμάτων από την ανάλυση δειγμάτων που έλαβε από το Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής – Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).

Ο Θάνος Κούρτογλου προπονητής στην Κ19 του Πιερικού




Η διοίκηση της ΠΑΕ Πιερικός και ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ανακοινώνουν την συμφωνία με τον νεαρό Κατερινιώτη τεχνικό Θάνο Κούρτογλου, που αναλαμβάνει χρέη προπονητή στην δεύτερη ομάδα μας. Ο νέος υπεύθυνος του τεχνικού επιτελείου της Κ19, είναι γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1991, καθηγητής Φυσικής αγωγής, αναλυτής ποδοσφαίρου και προπονητής ποδοσφαίρου UEFA A'.

Νέα διάσωση στην παραλία των Νέων Πόρων




Την Τετάρτη 14 Ιουλίου και λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι, στην παραλία των Νέων Πόρων Πιερίας, οι ναυαγοσώστες της Lifeguard Patrol εντόπισαν εντός της θάλασσας έναν ηλικιωμένο κύριο ο οποίος αδυνατούσε να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Συντονισμένα και γρήγορα τον πλησίασαν, τον ρυμούλκησαν με ασφάλεια στην ακτή και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σταθεροποιώντας την κατάσταση της υγείας του. Ο ανωτέρω διεκομείσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η οικεία Λιμενική Αρχή.
Με αφορμή τα δύο τελευταία περιστατικά θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους λουόμενους να μην απομακρύνονται από την ακτή και να μην κολυμπάνε ποτέ μόνοι.

Βαγγέλης Λαγδάρης: Απάντηση στον κ. Μανώλα σχετικά με τον απολογισμό 2020




Με έκπληξη διάβασα τα σχόλια του κ. Μανώλα στις παρατηρήσεις που έκανε η παράταξή μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής, για την έγκριση του απολογισμού 2020. Φυσικά τα σχόλια του δημάρχου δεν έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ως όφειλε ,αλλά αρκετές μέρες μετά ,αφού όπως συνηθίζει πάντα απαντά εκ των υστέρων ,γιατί δεν γνωρίζει και δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει άμεσα απαντήσεις.

Κέντρα Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοΐας Α.Κ.Β.Ε. στην Κατερίνη

 

Ανεπίτρεπτη εικόνα στην Παραλία Κατερίνης





Βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και οι εικόνες των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτό, είναι ντροπή για την παραλία μας.
Ακριβώς απέναντι από την πινακίδα με την γαλάζια σημαία της ακτής, είναι άκρως αντιφατικό και κυρίως αντιαισθητικό να έχουμε αυτήν την εικόνα στην καρδιά της τουριστικής μας ζώνης.

Ακουστικά Βαρηκοΐας EARPLUS στην Κατερίνη