20 Ιουλίου 2021

Φυτώριο ΑΦΟΙ ΜΑΝΩΣΗ Ι ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ στην Κατερίνη

 

Στην Γαλλία η πρώτη φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο




Στο St.Laurent στην όμορφη Γαλλική Ριβιέρα διεξήχθησαν οι αγώνες της πρώτης φάσης απο τις 4 στο σύνολο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο το τριήμερο 15-16-17 Ιουλίου ,( η τρίτη θα γίνει στην παραλία Κατερίνης) Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε αρκετά καλά πλασαρίσματα με καλύτερο αυτό της Ζαχειλα Στεφανίας και την 4η θέση στα +70 .
Οι Κατερινιώτες αθλητές που συμμετείχαν ήταν οι Χρυσιδης Αχιλλέας που κατέλαβε την 7η θέση στα +90 κιλα και ο Δασκουλιδης Νικόλαος στα 70 κιλά .
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος και προπονητής της Εθνικής ομάδας ο Μπαταλας Βασίλειος

3200 για συντήρηση 124 aircondition στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας -17 εκ των οποίων στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ;

 









Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων TRUST ELEVATORS στην Κατερίνη

 

Πρόστιμο στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων




Απόφαση Επιβολής Προστίμου, ως Διοικητική Κύρωση, βάσει του άρθρου 21 του Ν.4014/2011, στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης με ΑΦΜ 090066415, για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κατερίνης που βρίσκεται στην περιοχή Τσουκνίδα, στο αγρόκτημα Κατερίνης, Δήμου Κατερίνης νομού Πιερίας.

Εκτός ΕΜΑΚ 54 πυροσβέστες από όλη την χώρα που δεν εμβολιάστηκαν




54 πυροσβεστες από τις 8 ΕΜΑΚ σε όλη την χώρα απομακρύνονται από τις ομάδες τους με διαταγή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής.

Η διορία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έληγε στα τέλη Ιουνίου, ενώ όλοι τους είχαν λάβει ενημέρωση ήδη από τον Μάιο ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν, προκειμένου να παραμείνουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Υοψηφιότητα του Ολύμπου για ένταξή του τον Κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς




Ξεκίνησαν οι εργασίες κατάρτισης του φακέλου της υποψηφιότητας της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου για τον Κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ύστερα από την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της τριμερούς Επιτροπής, που έχει συσταθεί από εκπροσώπους των υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού ΠΕΝ Γιώργου Αμυρά.

Μελέτη Εγκατάσταση Επισκευή Συντήρηση Ανελκυστήρων ROUTSAS LIFTS στην Κατερίνη

 

Ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" τη Φλώρινα




Εντυπωσιάζουν οι εικόνες που καταγράφηκαν στη Μελίτη της Φλώρινας, όπου εχτές αργά το απόγευμα «χτύπησε» ένας ανεμοστρόβιλος, μήκους 1 χλμ..Ευτυχώς ο ανεμοστρόβιλος δε δημιούργησε προβλήματα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τη Λάρισα, με χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση. Από την κακοκαιρία δε δημιουργήθηκαν ζημιές, ωστόσο προκλήθηκε ανησυχία στους κατοίκους, την ώρα που οι εικόνες από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία κάνουν το γύρο του κόσμου.

Φολέγανδρος: Σκότωσε την Γαρυφαλλιά, γιατί δεν κοίταγε το GPS και έχασαν τον δρόμο!




«Δεν κοιτούσε το GPS με αποτέλεσμα να χάσουν το δρόμο». Αυτή ήταν η ασήμαντη αφορμή που «θύμωσε» τον 30χρονο στην Φολέγανδρο, με αποτέλεσμα να πετάξει από τα βράχια, την 26χρονη Γαρυφαλλιά. Ακολούθησε καυγάς κι έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας, στη συνέχεια έσπρωξε την κοπέλα, ενώ υποστήριξε πως κατέβηκε κάτω για να τη βοηθήσει όπου τη βρήκε νεκρή…

Γιατί "πήραν την ανηφόρα" οι τιμές στα καύσιμα -Άνοδος 20% με 22% στη βενζίνη




Απαντήσεις για τις μεγάλες αυξήσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στις τιμές των καυσίμων αναζητά το καταναλωτικό κοινό, αφού η «τσιμπημένη» τιμή τους, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, έχει αντίκτυπο σε αρκετές πτυχές της καθημερινότητας.

Πρωταθλητής ο Σκακιστικός σύλλογος Κατερίνης με 5 νίκες !




Πρωταθλητής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2021 (Προκριματικός Όμιλος Α΄ Εθνικής) αναδείχθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης και κέρδισε πανάξια την άνοδό του στην Α΄ Εθνική Κατηγορία αφού σημείωσε πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες!

Πλατεία Μακεδονίας: Νεαρά προσφυγόπουλα έκαναν μπάνιο γυμνά στο συντριβάνι

 


Αν μη τι άλλο άκομψο να βλέπεις νεαρά προσφυγόπουλα να κάνουν γυμνά μπάνιο στα συντριβάνια της Πλατείας Μακεδονίας. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στην Κατερίνη. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες της ΔΙΑΣ στη θέα των οποίων τα παιδιά αφού πρώτα φόρεσαν τα ρούχα τους εξαφανίστηκαν. 


Με πληροφορίες από Lefteria,


Χάρης Μπαζάκος

Τρεις συναυλίες του Μουσικού Σχολείου σε Κ.Αγιάννη, Παραλία & Ολυμπιακή Ακτή




Την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο του Κάτω Αγιάννη, στις 9.00 το βράδυ, το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης πραγματοποιεί την πρώτη από τις τρεις συναυλίες του στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχει προετοιμάσει, γι’ αυτό το καλοκαίρι, ο Οργανισμός Πολιτισμού τού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ).

Μεθώνη Πιερίας: Σημαντικό λιμάνι της αρχαιότητας, ο Απόστολος Παύλος και η σχέση με το Ιράν




Η Μεθώνη στην Πιερία αναφέρεται ως αποικία των Ερετριέων του 8ου αιώνα π.Χ..

Σώζονται τα ερείπια της αρχαίας Μεθώνης, που κτίστηκε τον 8ο π.Χ. αιώνα και καταστράφηκε από το Φίλιππο Β΄ της Μακεδονίας το 353 π. Χ. Μάλιστα, κατά την πολιορκία της Μεθώνης, ο Φίλιππος έχασε το αριστερό του μάτι. Το όνομά της οφείλεται μάλλον στο ωραίο κρασί (μέθη+οίνος) που παρήγαγε. Υποστηρίζεται ότι Μεθωναίοι άποικοι ίδρυσαν κατά την ελληνιστική εποχή την πόλη Μεθώνη στο νότιο Ιράν.

"Ζούγκλα Αμαζονίου στη Λεπτοκαρυά, δίπλα στη Θάλασσά "




Πυκνή και επικίνδυνη η βλάστηση σε  οικόπεδο στη Λεπτοκαρυά που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το γήπεδο 5x5 στην παραλία, εκεί όπου παλιά ήταν οι κατασκηνώσεις την Μητρόπολης Κιλκίς και μέχρι πριν δύο χρόνια υπήρχε το καλοκαιρινό εκκλησακι του Αγίου Παντελεήμονα.

Άγιος Δημήτριος: Το αρχαίο νεκροταφείο, οι τρεις πυρπολήσεις στην Κατοχή και η εκτέλεση των 10




Λίγα χιλιόμετρα μακριά του χωριού έχει βρεθεί και αρχαίο νεκροταφείο, από τη μυκηναϊκή εποχή. Σύμφωνα με την παράδοση στην περιοχή βρισκόταν το μικρό βασίλειο της Πέτρας, ή Καρακόλι όπως ονομάζουν την περιοχή ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι του χωριού. Έπειτα από προδοσία σύμφωνα με μία εκδοχή, οι Τούρκοι υπέταξαν το Κάστρο και σκότωσαν τους στρατιώτες, ενώ η βασίλισσα που επέζησε, αυτοκτόνησε πέφτοντας από το βράχο, μαζί με το παιδί της.

Επιθεώρηση Εργασίας Πιερίας.....μόνο 4 επιθεωρητές για όλο το Νομό !




Την διευθύντρια του τμήματος κοινωνικής επιθεώρησης εργασίας Πιερίας του ΣΕΠΕ κ.Δέσποινα Καλαϊτζίδου επισκέφτηκαν την Δευτέρα 19/7 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, ο συντονιστής της Ν.Ε κ. Κωνσταντίνος Χατζηϊωαννίδης και ο υπεύθυνος στην Ν.Ε για την εργατική πολιτική Στάθης Συμεωνίδης.

Συνέδριο για τις γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές του Αγώνα στον Όλυμπο και στα Πιέρια




Εντείνεται ο σχεδιασμός των Επετειακών Εκδηλώσεων που προετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους Κατερίνης, Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού και τη συμμετοχή της Εστίας Πιερίδων Μουσών για το έτος 2021 με αφορμή την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Τεχνικό Γραφείο Ανελκυστήρων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ - DKLIFT στην Κατερίνη

 

Εκδηλώσεις τριημέρου στα Αμφιθέατρα Κατερίνης και Κάτω Αγιάννη




Σήμερα Τρίτη, 20 Ιουλίου, ώρα 9:30 μ.μ.

Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Θερινό σινεμά στην πόλη «Συντροφιά με τα Αστέρια»

“Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη” (1938).


Τετάρτη, 21 Ιουλίου, ώρα 9.00 μ.μ.

Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης.

Συναυλία Πολυτονικής Ορχήστρας,

με αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο.


Πέμπτη, 22 Ιουλίου, ώρα 9.00 μ.μ.

Αμφιθέατρο Κάτω Αγιάννη.

Συναυλία Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.


Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τηρούνται οι προβλεπόμενες

υγειονομικές διατάξεις που ορίζει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διήμερο Εναλλακτικό Φεστιβάλ από την Οικολογική Ομάδα Μητέρα Γη στην Κατερίνη




Η Οικολογική Ομάδα Μητέρα Γη διοργανώνει ένα διήμερο Εναλλακτικό Φεστιβάλ στις 22 και 23 Ιουλίου. Οι δράσεις θα ξεκινάνε από το απόγευμα στις 6:00 & 6:30 και θα γίνουν στο Θεατράκι στο Δημοτικό πάρκο της Κατερίνης

Περιφορά της Ιερής Εικόνας του Προφήτη Ηλία στα Ρυάκια Πιερίας





Ο Προφήτης Ηλίας, του οποίου την μνήμη η Εκκλησία μας τιμά στις 20 Ιουλίου, προικισμένος με θαυματουργή δύναμη, αγωνίστηκε με ζήλο και αυταπάρνηση για την εξύψωση της λατρείας του Θεού, καταπολέμησε με πάθος την ειδωλολατρία και προσπάθησε με τον λόγο του να εξυγιάνει τον ηθικό βίο του λαού του.
Στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Ρυάκια Πιερίας τιμήσαμε τον Άγιο Προφήτη με λαμπρότητα και σεβασμό, όπου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά της Ιερής Εικόνας του Προφήτη.
Χρόνια πολλά!


Φώντας Μπαραλιάκος