1 Αυγούστου 2021

Seatrac Κορινού....Γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στη θάλασσα, στον ήλιο, στο μπάνιο

 


Seatrac1 Κορινού : Γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στη θάλασσα, στον ήλιο, στο μπάνιο, στην ανεμελιά της μέρας. Τα ΑΜΕΑ μας έχουν δικαίωμα σε ένα καθαρό και προσβάσιμο μέρος...ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ




Της Νίκης Χρυσοπούλου




Οι βιταμίνες πρέπει να παρέχονται μέσω της διατροφής , αφού ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να παράγει τις περισσότερες. Η ανεπάρκεια βιταμινών έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία είτε αυξάνοντας την ευπάθεια σε ασθένειες ή προκαλώντας αβιταμίνωση. Μία ομάδα βιταμινών είναι οι αντιοξειδωτικές στις οποίες ανήκουν οι βιταμίνες Α,C,E.

Καρμικός Έρωτας...Έρχεται, σε αγγίζει, σε καίει και φεύγει αφήνοντάς σημάδια που πονάνε...

 



Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει ή ξέρετε κάποια πράγματα για έναν καρμικό έρωτα... Ίσως κάποιοι από σας να έχετε ζήσει ή να ζείτε έναν... Ο καρμικός έρωτας είναι ένα έρωτας - φωτιά. Έρχεται, σε
αγγίζει, σε καίει και φεύγει αφήνοντάς σε πολλά σημάδια που συνήθως πονάνε... Η αρχή του έρωτα αυτού είναι τόσο όμορφη, βγαλμένη από παραμύθι...

Κατερίνη........η μικρή μας Μεγαλούπολη με 60.000 κατοίκους !




Η Κατερίνη είναι πόλη της Ελλάδας, είναι πρωτεύουσα του νομού Πιερίας και βρίσκεται στη Μακεδονία. Έχει πληθυσμό, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011, 55.997 κατοίκους, ενώ η Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης συγκεντρώνει 58.309 κατοίκους. Βρίσκεται στο πιερικό ύψωμα, ανάμεσα στα Πιέρια Όρη καιστον Θερμαϊκό κόλπο, σε υψόμετρο 14–45 m. Απέχει 71 km από τηΘεσσαλονίκη, κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί ευεργετικό για την ανάπτυξη της Κατερίνης τα τελευταία χρόνια.

Η κοινότητα Νικήτης μάζεψε ομπρέλες και ξαπλώστρες από την παραλία της περιοχής

 



Η κοινότητα Νικήτης μάζεψε ομπρέλες και ξαπλώστρες από την παραλία της περιοχής, οι οποίες παρέμεναν μόνιμα –για όλο το 24ωρο.


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θεωρούνται εγκαταλειφθέντα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου.


«Ελπίζουμε να κατανοήσουν όλοι ότι η παραλία είναι για όλους και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της κοινότητας, Στέλιος Κωστίκας.

halkidikinews

Γεώργιος Θωμόπουλος 'η Καπετάν Γκόγκος -Μακεδονομάχος με καταγωγή από τη Ρητίνη




Ο Γεώργιος Θωμόπουλος γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στη Ρητίνη Πιερίας. Από τις αρχές του Μακεδονικού Αγώνα εντάχθηκε ως οπλίτης στις αντάρτικες ομάδες που δρούσαν στην περιοχή. Σύντομα αναδείχτηκε σε οπλαρχηγό και συγκρότησε δική του ένοπλη ομάδα, της οποίας τέθηκεεπικεφαλής και έμεινε γνωστός με το προσωνύμιο "καπετάν Γκόγκος".

Πρώτο βραβείο σολίστ ο Βεροιώτης κιθαριστής Δημήτρης Βαλαβάνης




Πρώτο βραβείο σολίστ στο 27ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης κατέκτησε ο Βεροιώτης κιθαρίστας Δημήτρης Βαλαβάνης.

Ο Δημήτρης είναι σπουδαστής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Έλενα Παπανδρέου.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης θεωρείται ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα, τόσο για τη υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεων όσο και για το μοναδικά φιλικό του κλίμα. Διοργανώνεται κάθε Ιούλιο στην Ερμούπολη, πρωτεύουσα της Σύρου και των Κυκλάδων και παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων.

pliroforiodotis