16 Αυγούστου 2021

Σήμερα αποχαιρετίσαμε τον Χαράλαμπο Τσεντίδη




Σήμερα αποχαιρετίσαμε τον Χαράλαμπο Τσεντίδη, έναν άνθρωπο που στήριξε όσο λίγοι τις προσπάθειές μας να διαφυλάξουμε τα ευρήματα του Μαστόδοντα στην Νεοκαισάρεια.

Παραχωρώντας το κτίριο «Εκθετήριο» προκειμένου να στεγάσουμε και κατ' επέκταση να αναδείξουμε τα παλαιοντολογικά ευρήματα.

Ρεσιτάλ πιάνου του Αριστοτέλη - Ρενάτο Δεληγιαννίδη




Ρεσιτάλ πιάνου του αποφοίτου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Αριστοτέλη-Ρενάτο Δεληγιαννίδη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, ώρα 9.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο (αίθουσα α’ ορόφου). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι» του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.

Τέσσερα σύγχρονα μηχανοκίνητα σάρωθρα πεζού χειριστή στην καθημερινή μάχη για την καθαριότητα της Παραλίας




Σε λειτουργία έχουν τεθεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, στην Τ.Κ. Παραλίας, τα 4 νέα μηχανοκίνητα - χειροκίνητα σάρωθρα πεζού χειριστή, δωρεά του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενοδόχων, καθώς και επιχειρηματιών της περιοχής.

Εννέα υποτροφίες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας




Εννέα (9) υποτροφίες σπουδών για την Περιφέρεια Μακεδονίας, όπως και για κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, παρέχει ο θεσμός «Υποτροφίες στις Περιφέρειες», που αποτελεί πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών φορέων ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Mediterranean College, ΑΛΦΑ studies (Κ.Δ.Β.Μ.2) και Mediterranean Professional Studies (Κ.Δ.Β.Μ.2), μέσω του θεσμού «Υποτροφίες στις Περιφέρειες» ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Χωρίς νερό λόγω βλάβης στην Παραλία Κατερίνης




Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης, ενημερώνει τους δημότες, ότι, προκλήθηκε βλάβη στην ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου Παραλίας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση.

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί άμεσα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών από συνεργεία της ΔΕΗ.

Χαλκιδική: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα




Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Χαλκιδική.

Περίπου στις 19:00 και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα στον Όρμο Παναγιάς.


Συνέπεια της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Πηγή: thestival.gr

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο Κοινωνικό Ιατρείο




Με ελαιοχρωματισμούς στο Κοινωνικό Ιατρείο στις κτιριακές εγκαταστάσεις του παλαιού νοσοκομείου ολοκληρώνονται οι εργασίες στο συγκεκριμένο διώροφο κτίριο. Όπως είναι γνωστό, πολύτιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ανασφάλιστους, χαμηλοσυνταξιούχους κ.α.) παρέχει ήδη εδώ και δύο περίπου μήνες το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης. Προσωρινά το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του πρώην Ιατρείου των ΚΑΠΗ, εντός του Δημοτικού Πάρκου.

Δήμος Κατερίνης: Ανάπλαση πεζοδρομίων στην πόλη & στις κοινότητες




Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών είναι σε εξέλιξη από την Αντιδημαρχία Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, την τρέχουσα περίοδο, συνεργεία της αντιδημαρχίας ολοκλήρωσαν εργασίες που βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά και την προσβασιμότητα, στα πεζοδρόμια, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου (στο ύψος του Επιμελητηρίου Πιερίας) & Γεωργουλή. Επιπλέον, στις οδούς Βελισσαρίου και Φειδίου.

Πνίγηκε 66χρονος στους Νέους Πόρους




Νεκρός είναι ένας 66χρονος ο οποίος ανασύρθηκε χθες, Κυριακή 15 Αυγούστου, χωρίς τις αισθήσεις του από παραλία στην Πιερία. Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το λιμενικό αναφέρει:

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα (σ.σ. χθες), από την θαλάσσια περιοχή “Ν. ΠΟΡΩΝ” Πιερίας, 66χρονος αλλοδαπός.