26 Αυγούστου 2021

Λειτουργεί το περίπτερο πώλησης εισιτηρίων διαρκείας του Πιερικού




Η διοίκηση της ΠΑΕ Πιερικός και ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, θέλουν να πληροφορήσουν τους φίλους της ομάδας μας, ότι από σήμερα το πρωί λειτουργεί στο κέντρο της πόλης, την Πλατεία Ελευθερίας, περίπτερο πώλησης των εισιτηρίων διαρκείας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, που ξεκινάει τέλος Σεπτεμβρίου και βρίσκει την ομάδα μας στην Super League 2 (β΄εθνική κατηγορία).

Εξηγήσεις για την καθυστέρηση του κόμβου ζητά από τον Περιφερειάρχη ο Κώστας Κουκοδήμος




Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκτέλεση εργασιών, στον υπό κατασκευή κόμβο της Νέας Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, στη διασταύρωση με την Παλαιά Εθνική Οδό (στο ύψος του καταστήματος ΒΡΟΝΤΙΝΟΣ), απέστειλε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Το μυκηναϊκό νεκροταφείο των Λειβήθρων στα «Βακούφικα» της Λεπτοκαρυάς




Όταν, το καλοκαίρι του έτους 2000, (ως αρχαιολόγος της ΙΣΤ΄ εφορείας αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης) εντόπισα και ανέσκαψα στη Λεπτοκαρυά, τμήμα ενός από τα μυκηναϊκά νεκροταφεία των Λειβήθρων, όλοι οι αρχαιολόγοι λέγαμε, πως ήταν μία πολύ σημαντική ανακάλυψη τότε, γιατί ήταν από τα πρώτα μυκηναϊκά νεκροταφεία που εντοπίστηκαν στο χώρο της Μακεδονίας. Χρονολογείται στην ΥΕ ΙΙΙΒ/Γ περίοδο, (δηλ. 14ο - 11ο αι. π.Χ). Βρίσκεται βορειοδυτικά της ακρόπολης, στην περιοχή «Βακούφικα» της Λεπτοκαρυάς, στα πρώτα υψώματα του Άνω Ολύμπου.

Λάρισα: 36χρονος προσπάθησε να σώσει τα πρόβατά του και τον πάτησε τρένο




Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης κοντά στο χωριό Αναγέννηση (στην περιοχή της Μελίας) του Δήμου Κιλελέρ.Αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος παρέσυρε και σκότωσε 36χρονο βοσκό την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του.
Ο βοσκός βρισκόταν στην περιοχή και συνόδευε τα πρόβατά του μαζί με τον αδερφό του, ενώ το τρένο σκότωσε περίπου 30 από αυτά.

Λιβάδι Ολύμπου: Tραγικό θάνατο βρήκε 64χρονος υπάλληλος του Δασαρχείου Κατερίνης




Tραγικό θάνατο βρήκε χθες το μεσημέρι 64χρονος υπάλληλος του Δασαρχείου Κατερίνης σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο έξω από το Λιβάδι Eλασσόνας.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στη 1 το μεσημέρι, βαρύ όχημα - εκσκαφέας που ασχολούνταν με τη συντήρηση δρόμων, με οδηγό - χειριστή τον 64χρονο, κινούμενο από το Λιβάδι προς Άγιο Δημήτριο - Κατερίνη, στη γνωστή διασταύρωση «Παλαιοδέρβενο» , άγνωστο πώς, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Παράνομη συγκομιδή ακτινιδίων καταγγέλλουν οι Συνεταιριστές Ημαθίας




Με επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών - Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας κ. Γιαννακάκης Χρήστος καταγγέλλει την παράνομη συγκομιδή ακτινιδίων, η οποία, όπως λέει θίγει τα συμφέροντα των αγροτών και συνεταιρισμών.

Γιαννιτσά: 62χρονος έβγαλε μαχαίρι σε παιδιά γιατί έκαναν φασαρία




Το γεγονός ότι δεν μπορούσε να βρει ησυχία στην οικία που διέμενε εξαιτίας της φασαρίας που έκαναν παιδιά στο γειτονικό πάρκο έστειλαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 62χρονο κάτοικο των Γιαννιτσών στο αυτόφωρο για παράνομη οπλοφορία οικιακού μαχαιριού, όπως γράφουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Δηλητηριώδης αχινός στις ελληνικές θάλασσες -Προς το παρόν Όχι στην Πιερία




Diadema setosum… Δηλητηριώδης αχινός με ασυνήθιστα μακριά αγκάθια, που εντοπίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στις θαλάσσιες βραχώδεις ακτές κυρίως των Κυκλάδων.

Ο Diadema Setosum είναι ένας αχινός “μετανάστης” από τον Ινδικό Ωκεανό, ο οποίος εθεάθη να κολυμπάει τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο Πέλαγος, στις ελληνικές θάλασσες. Η διαφορά του όμως με την “ντόπιο”αχινό είναι ότι φέρει δηλητήριο στα μακριά αγκάθια του.

«Στέγνωσε» ο Πηνειός. Εκατοντάδες στρέμματα στην κοίτη του ποταμού θυμίζουν έρημο




Εκατοντάδες στρέμματα στην κοίτη του ποταμού Πηνειού θυμίζουν έρημο καθώς το ποτάμι έχει στερέψει από νερό.

«Το νερό δεν έχει ιδιοκτησία. Ανήκει σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Θεσσαλία ερημοποιείται, αργοπεθαίνει.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης


Νέα εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας οργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Τράπεζα Αίματος την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με τους αιμοδότες να έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι. Για να κλείσουν ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2313 317.233.

Έψαχναν θησαυρό στην Έδεσσα και....συνελήφθησαν


Συνελήφθησαν χθες (25 Αυγούστου 2021) το απόγευμα σε ορεινή περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 4 ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο των δύο οχημάτων στα οποία επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων, δύο συσκευές ραβδοσκοπίας, σκαπτικά εργαλεία και άλλος εξοπλισμός, τα οποία όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποίησαν νωρίτερα σε παράνομη ανασκαφή για την ανεύρεση πολύτιμων αντικειμένων. Επιπλέον σε βάρος τους βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 1.000 ευρώ στον καθένα, για παράνομη είσοδο και παραμονή σε δασική έκταση.

Συλλυπητήριο μήνυμα εις μνήμην του Κώστα Σερεμετίδη ο οποίος "χάθηκε" εν ώρα υπηρεσίας

 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΔΑΣΩΝ

ΠΙΕΡΙΑΣ

DENDRO.jpg




























Συλλυπητήριο μήνυμα της Δ/νσης Δασών Πιερίας, για τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου Κώστα Σερεμετίδη, κάτοικου εν ζωή Περίστασης. Ο συνάδελφός μας, χάθηκε εν ώρα υπηρεσίας, μεταφέροντας το χωματουργικό μηχάνημα από το δάσος του Δασικού Συμπλέγματος Σκοτεινών-Φτέρης, Λιβαδίου & Πλατανορέματος όπου είχε ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησης των δασικών δρόμων, προς τον Άγιο Δημήτριο όπου θα συνέχιζε τις ανωτέρω εργασίες.

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι»: Λαϊκή όπερα «Το Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού»




Τη λαϊκή όπερα του Μίκη Θεοδωράκη, «το τραγούδι του νεκρού αδελφού», σε διασκευή του Χρήστου Σάλτα, παρουσιάζει στο κοινό ο Δήμος Κατερίνης, την τελευταία ημέρα του φετινού καλοκαιριού, Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, στις 8.30 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης, με ελεύθερη είσοδο.

Πότε επιτέλους θα τελειώσουν οι κόμβοι της Κατερίνης και της Γανόχωρας ;




Αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους της Βόρειας και Ανατολικής Πιερίας η μη περάτωση ακόμα των δύο κόμβων.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση των Α(χ)ρίστων, οι αιρετοί του Νομού Πιερίας και της Περιφέρειας Κ.Μ. επιδεικνύουν πλήρη αδιαφορία και ανικανότητα σε σχέση με την αποπεράτωση των δύο κόμβων που έχουν γίνει "γεφύρι της Άρτας" .