14 Σεπτεμβρίου 2021

Από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου η 4η Γιορτή Μελιού στα Ν. Μουδανιά




Η 4η γιορτή μελιού θα πραγματοποιηθεί τελικά στην προβλήτα των Ν. Μουδανιών από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 (ώρα έναρξης 19.00). Υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στόχος είναι να αναδειχθεί το ποιοτικό τοπικό προϊόν, το μέλι, που παράγεται από τους ντόπιους παραγωγούς του Δήμου Ν. Προποντίδας αλλά και όλα τα προϊόντα της κυψέλης, καθώς και τα οφέλη τους στην υγεία και την ομορφιά.

Από 1η Οκτωβρίου αφορολόγητες οι γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ




H κατάργηση του φόρου για γονική παροχή, αποτελεί ένα αναπτυξιακό μέτρο και ως στόχο έχει την στήριξη της νέας γενιάς, αλλά και της κτηματαγοράς που τόσο πολύ έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια. Ως γονική παροχή λογίζονται τόσο τα ακίνητα, όσο και τα μετρητά και οι μετοχές. Αυτό τονίζουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, εξηγώντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από αιτήματα γονέων, αλλά και παππούδων που θέλουν να στηρίξουν παιδιά και εγγόνια, χωρίς να αναγκαστούν να πληρώσουν υψηλό φόρο.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ




Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη Μετεκδρομική Συνάντηση των νέων που, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επισκέφθηκαν ως προσκυνητές την Ιερά Νήσο Τήνο.

Κάθε χρόνο, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή για τα μέλη του, που διακονούν ως κατηχητές, κατηχήτριες, κατασκηνωτικά στελέχη, ιερόπαιδες και αναγνώστες.

Ξεκίνημα για την ακαδημία του Πιερικού Αρχέλαου!




Ξεκίνησαν οι προπονήσεις και οι αθλητικές δραστηριότητες του Πιερικού Αρχέλαου για την σαιζόν 2021-2022.
Μετά την περσινή- ιδιαίτερη- κατάσταση για την κοινωνία και τον αθλητισμό, η ακαδημία του Πιερικού Αρχέλαου ενημερώνει γονείς και αθλητές σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στο εξής:

Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι οστεοπόρωσης στην Κατερίνη




Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης διοργανώνουν δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, το διήμερο Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατερίνη: Μόλις 6 γιατροί για τις 40 κλίνες Covid του νοσοκομείου




Ενημερωτική συνάντηση είχαν την Δευτέρα 13Σεπτεμβρίου 2021 αντιπροσωπεία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πιερίας με επικεφαλής τον συντονιστή της Κωνσταντίνο Χατζηϊωαννίδη και η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με τον διοικητή του Γ.Ν Κατερίνης κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου, το διευθυντή ιατρικού προσωπικού κ. Ανέστη Μπεκριδέλη, την διευθύντρια νοσηλευτικού προσωπικού κ. Βεργανδή Ευτυχία και τον πρόεδρο των εργαζομένων του Γ.Ν Κατερίνης κ. Φωτιάδη Μανώλη.

Εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη




Οι Ορειβατικοί-Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πιερίας, σε συνέχεια αντιδράσεων και

ψηφίσματος, που καταθέσαμε το Νοέμβριο του 2018, καταθέτουμε νέο δελτίο

τύπου-κάλεσμα κατά των ανεμογεννητριών στα Πιέρια.

Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στα Πιέρια Όρη

αδιαφορώντας για τα προβλήματα και τις καταστροφές που θα επιφέρουν και χωρίς

να λαμβάνουν υπόψη την γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

« Έκτακτη Σύσκεψη Σωματείων για τα Τοπικά Πρωταθλήματα »




Καλούνται οι εκπρόσωποι όλων των Σωματείων τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα και των τριών τοπικών κατηγοριών (Α', Β' και Γ'), να βρίσκονται την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18:30 στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Πιερίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην τελική σύσκεψη για το υγειονομικό πρωτόκολλο, πριν από τον καθορισμό των κληρώσεων της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022.

Η συμμετοχή όλων των Σωματείων κρίνεται απαραίτητη.

Η διεξαγωγή της σύσκεψης θα υλοποιηθεί σε ανοικτό χώρο, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων αποφυγής της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Δημόσιος Απολογισμός στο Δήμο Δίου-Ολύμπου




Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ενημερώνει ότι την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Λιτοχώρου η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την περίοδο 1η Σεπτεμβρίου 2020 – 31η Αυγούστου 2021.

Συγχαρητήρια στην Βασιλεία Τσικλητάρη




Η Επιτροπή Διαιτησίας και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας, συγχαίρουν την βοηθό διαιτητή Κ3, κα. Βασιλεία Τσικλητάρη, για την επιλογή της από την ΚΕΔ/ΕΠΟ και την UEFA, στο σεμινάριο διαιτησίας γυναικών (Core 50) της UEFA.

"Μή ρίχνετε μπάζα και κλαδιά στους βυθιζόμενους κάδους"




Συχνά και επαναλαμβανόμενα είναι τα φαινόμενα μη τήρησης του κανονισμού καθαριότητας και της εναπόθεσης κλαδιών, χόρτων ακόμη και μπαζών στους βυθιζόμενους κάδους στο κέντρο της πόλης.


Το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρει η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, πληθαίνουν οι περιπτώσεις όπου συμπολίτες μας, επιλέγουν να εναποθέσουν μπάζα και κλαδιά στους βυθιζόμενους κάδους, αντί να επικοινωνήσουν με την αρμόδια υπηρεσία για την αποκομιδή τους.

Αγιασμός του ανακαινισμένου Βρεφονηπιακού σταθμού της ΔΗΚΕΔΗΚ στην Περίσταση




Παιδικά χαμόγελα πλημμύρισαν τον πρόσφατα ανακαινισμένο Βρεφονηπιακό Σταθμό της ΔΗΕΚΔΗΚ, στη Δ.Κ. Περίστασης, στο πλαίσιο του αγιασμού, που παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου και του προέδρου της ΔΗΚΕΔΗΚ Αστέριου Μπουσνάκη τελέστηκε σήμερα το πρωί, για την έναρξη της νέας χρονιάς.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο με την ευκαιρία εορτής του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης (1922).